Bartos Erika: Brúnó bemutatja Budapestet

Mit néznél meg Budapesten, ha csak néhány napod volna a városjárásra? Az építészmérnök végzettségű meseíró, akit a legtöbben Bogyó és Babóca sorozatáról ismerhetnek, gyerekszemmel mutatja be a főváros legszebb részeit az olvasóknak. Ez a könyv tömör válogatást nyújt a Brúnó Budapesten sorozat fejezeteiből.

Budapest, a magyar főváros 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda egyesítéséből. Ennek 150. évfordulójára született ez a könyv, mely tömör válogatást nyújt a hatkötetes Brúnó Budapesten sorozat fejezeteiből.

Nézz bele itt!

A szerzőről 
Bartos Erika, a Pro Familiis-díjas meseíró könyvei békés szigetet jelentenek a mai rohanó világ-ban. Meséit saját maga illusztrálja. Művei a hazai könyvtárak legkölcsönzöttebb kötetei között vannak, verseit több zenekar megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. A töretlen sikerű Bogyó és Babóca-könyvek meséivel kelt életre tízéves csend után a magyar diafilmgyártás, majd e történetekből rajzfilm is készült – ez volt a rendszerváltás után az első magyar animációs mesesorozat.

Közismert mesesorozatai mellett számos – a nyilvánosság számára kevésbé ismert – könyvet készített súlyos betegségben szenvedők segítésére: daganatos, leukémiás, szervátültetett, szívbeteg, autista és fogyatékkal élő gyerekek mindennapjait feldolgozva, minden bevételről lemondva. Hiánypótló karitatív köny­veiért, sokrétű jótékony tevékenységéért miniszteri elis-merésben részesült, a Máltai Szeretet­szolgálat és a Vöröskereszt oklevelét is átvehette, majd 2017-ben a Csillagbusz című kötetért az Év Gyermekkönyve díjat kapott. Művei több nyelven megjelentek, munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal értékelték, majd 2018-ban Jani-kovszky Éva-díjban részesült.

Diplomáját a BME Építészmérnöki Karán szerezte, a Magyar Építész Kamara és Budapest Főpol-gármesteri Hivatalának különdíjával. Építészmérnöki végzett­sége miatt könyveiben hangsúlyos szerepet kap az épített környezet, akárcsak a Pécsről készített városjáró kötetben, mely el-nyerte a Magyar Turisztikai Hivatal díját és Pécs város Pro Civitate kitüntetését. A Brúnó-sorozat, melyben a szerző Budapestet és a Balaton vidékét mutatja be, 2022-ben az építészszakma elis-merésének jeleként kiérdemelte a Siva­tagi ­Kőrózsa Díjat, melyet a 19. Nemzetközi Építész-kongresszuson ­adtak át.

A KÖTET MEGJELENT ANGOL ÉS NÉMET NYELVEN IS!
A KÖTET MEGJELENT ANGOL ÉS NÉMET NYELVEN IS!

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …