Az UniCredit támogatásával bont vitorlát a 37. Amerika Kupa

A 37. Amerika Kupa vitorlásversenyt 2023. október 12. és 20. között rendezik meg Barcelonában, míg a válogatót 2023. szeptember 14. és 17. között a spanyolországi Katalóniában tartják. Az UniCredit páneurópai kereskedelmi bankcsoport partnere a nagy múltú nemzetközi vitorlásversenynek abban, hogy a trófeáért folyó verseny izgalmait, drámáját és diadalát világszerte a közönség elé vigye.

Az Amerika Kupa a világ legrégebbi nemzetközi sportkupája, a versenyzők fizikai állóképességének próbája. A legutóbbi Amerika Kupát 931 millió néző követte figyelemmel, a legtöbben Európában. A verseny 2024-ben várhatóan még nagyobb közönséget vonz majd a kontinensről, mivel a főversenyre Barcelonában kerül sor, és a 6 csapatból 4 képviseli a kontinenst (Svájc, Olaszország, Nagy-Britannia és Franciaország). 

Mivel ilyen nagy érdeklődés várható Európában, az Amerika Kupa nem is választhatott volna megfelelőbb partnert, mint az UniCredit Csoport, amely egy nagy múltú, a kontinens 13 országában jelen lévő pénzintézet, világszerte 15 millió ügyféllel. A bankcsoport rekordot döntött az idei második negyedévben és az első félévben; mindkét időszakban története legjobb eredményét érte el, és 10 egymást követő negyedévben növekedni tudott.

A partnerség erőteljes szövetség, amely a közös értékeken, valamint az innováció és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségen alapul. Az AC37 Event Ltd. és a World Sailing fenntarthatósági megállapodása biztosítja, hogy a környező tengeri környezet megóvására irányuló barcelonai Blue Economy részeként közösségi projektekbe fektessenek és egyúttal a World Sailing Agenda 2030 fenntarthatósági stratégiáját támogassák.

A környezeti és társadalmi fenntarthatóság iránti elkötelezettséget az UniCredit stratégiai célkitűzései is tükrözik. A bank régóta összpontosít a fenntartható növekedés finanszírozására ügyfeleivel partnerségben, így ebben az évben elkezdődött a Fenntartható jövő finanszírozása program Olaszországban, míg az UniCredit Alapítványon keresztül több, fiatalokra összpontosító oktatási kezdeményezést indult. A júniusi Call for Education nevű pályázat oktatási projektek finanszírozását tűzte ki célul az egész kontinensen, míg júliusban az Alapítvány a Junior Achievement Europe-pal együttműködve 6,5 millió eurót fektetett be szintén oktatási programokba.

Andrea Orcel, az UniCredit Csoport vezérigazgatója és Olaszországért felelős vezetője elmondta: „Az UniCredit büszke arra, hogy globális partnere lehet egy olyan gazdag örökséggel rendelkező versenynek, mint az Amerika Kupa. A verseny azt a hihetetlen teljesítményt szimbolizálja, amelyet csapatmunkával és a közös cél iránti elszánt törekvéssel lehet elérni. Az UniCreditnél is ezek az erők állnak minden tevékenységünk mögött – ezt bizonyítják a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére elért közelmúltbeli sikereink is –, így partnerségünk természetes. Ez igaz a fenntarthatóságra is. Csodáljuk a Grant Dalton és az AC csapatának munkáját, hiszen a World Sailing tökéletesen igazodik a World Sailing 2030-as fenntarthatósági agendájához. A környezeti és társadalmi fenntarthatóság kiemelkedő jelentőséggel bírnak az UniCredit számára, és partnerségünk segít abban, hogy jelentős társadalmi hatást gyakoroljunk valamennyi érdekelt fél esetében.”

Grant Dalton, az Amerika Kupa vezérigazgatója hozzáfűzte: „Az Amerika Kupa büszkén üdvözli az UniCredit Csoportot partnerként a csapatban. Az UniCredit Hitelesség, Tulajdonosi szemlélet és Gondoskodás értékei tükröződnek mindabban, amit szeretnénk elérni a versennyel. Eltökélt szándékunk, hogy a síkra szálljunk sokszínűségért, ahogyan a bank is tette a Youth & Puig Women’s America’s Cup-pal kapcsolatban. Vállaltuk, hogy megerősítjük a barcelonai helyi közösségeket, ami összhangban van az UniCredit fenntarthatósági intézkedéseivel és kitűzött céljával, hogy a növekedés lehetőségét adják a közösségeknek. Izgatottak vagyunk, hogy olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, aki sok, számunkra is fontos értéket képvisel, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Andreával és globális csapatával.”

- bdpst24.hu

Check Also

Játsszunk EGYÜTT a Néprajzi Múzeumban!  

Gyereknap, ahol a szülők is gyerekek lehetnek!  2024.05.26. 11:00-17:00 A Néprajzi Múzeum 2024. május 26-án …