Több mandulaműtétet végezhetnek a Heim Pál Gyermekkórház orvosai az Intersnack és a SPAR segítségével

Több mint 4,6 millió forintot adományozott a Chio és Pom Bär termékek gyártója, illetve a SPAR Magyarország a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. Az adományt a fül-orr-gégészeti osztály fejlesztésére fordítja a kórház, ahol így egyszerre több torokmandula műtétet is el tudnak majd végezni az orvosok. Ezzel hamarabb sorra kerülhetnek a beavatkozásra váró gyerekek. 

A Heim Pál Gyermekkórház fül-orr-gégészeti osztályán évente közel 35 ezer járó- és 2 ezer fekvőbeteget látnak el. Dr. Csákányi Zsuzsanna osztályvezető főorvos azt mondta, hogy eddig kb. 1,200 mandulaműtétet tudtak elvégezni egy évben.–„Ez a leggyakoribb beavatkozás nálunk, a műtétek több mint fele ilyen típusú operáció. Az adomány segítségével olyan sebészeti műszereket tudunk beszerezni, amelyek lehetővé teszik, hogy párhuzamos műtőben több mandulaműtétet tudjunk elvégezni.

Az osztályon nem csak olyan gyerekeket kezelnek, akiknek gyakran begyullad a mandulájuk, hanem olyanokat is, akik az ún. obstruktív alvásfüggő légzészavarban szenvednek. – „Egy olyan, alvás alatt jelentkező légzési rendellenesség, amely a légutak részleges vagy akár teljes elzáródásával jár. Kisgyermekkorban a megnagyobbodott mandulák hozzájárulhatnak a kórkép kialakulásához, és a kezelésben itt is fontos szerepet játszik a mandulaműtét” – mondta a főorvos.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke arra emlékeztetett, hogy a fül-orr-gégészeti osztályon fordul meg a kórház járóbetegeinek 8 százaléka, fekvőbetegeinek pedig 5 százaléka. Mindez jelzi az ilyen panaszok gyakoriságát, és az osztály leterheltségét. –„A gyerekek és a szüleik számára is stresszes várni arra, mikor történhet meg a mandulaműtét. Ráadásul a kisgyerekek meg is betegedhetnek ez idő alatt, tehát minden szempontból az a szerencsés, ha minél hamarabb túleshetnek a beavatkozáson, aztán pedig gyógyultan hazamehetnek” – mondta Pataki János elnök. 

Az Intersnack Magyarország és a SPAR Magyarország együttműködése tavaly kezdődött. Akkor a kórház konyhai infrastruktúrája fejlesztéséhez járult hozzá a két vállalat. – Nagy büszkeség, hogy a tavalyinál is nagyobb mértékű támogatással tudjuk segíteni a Heim Pál kórházat. Kisgyermekes szülőként mélyen átérzem az anyukák, apukák aggodalmát, amikor a gyermekeik kórházi kezelésre szorulnak, a kicsik félelmeiről nem is beszélve. Ezért is nagyon örülök, hogy az adomány jóvoltából rövidül majd a várakozási idő. Ez a támogatás egy újabb példa arra, hogy amikor két ilyen cég összefog egy jó ügy érdekében, akkor nagy dolgokat lehet elérni. Az Intersnack Magyarország elkötelezett az együttműködés folytatása mellett, hogy közösen tovább támogathassuk a Heim Pál kórházat” mondta Lukács Dénes ügyvezető. 

– „Felelős hazai vállalatként folyamatosan arra törekszünk, hogy segítsük a rászorulókat, legyen szó hátrányos helyzetű térségek lakóiról, vagy éppen beteg gyermekekről. Utóbbiak esetében különösen fontosnak tartjuk, hogy olyan eszközök, berendezések megvásárlásában vállaljunk szerepet, amelyek lerövidítik a gyógyulás idejét, vagy éppen lehetővé teszik, hogy a műtétre váró betegek minél hamarabb megkapják a számukra szükséges kezelést. Ezért is különleges öröm, hogy ebben az évben egy olyan fejlesztéshez járulhattunk hozzá, amelynek segítségével az eddiginél jóval több mandulaműtétet tudnak majd elvégezni az általunk nagyra becsült orvosok a Heim Pál Gyerekkórház fül-orr-gégészeti osztályán” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. 

A 4,681,000 forintos adományt 187 ezer zacskó Pom Bär eladásából gyűjtötte össze a két vállalat júliusban.

- bdpst24.hu

Check Also

Júliusban karácsony? A forróság fűti az online kereskedelmet

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási …