LOKÁL_SEASON:ONE

  • Bemutatkozik a Lokál, mint koncerthelyszín az Akvárium Klubban.

Az Akvárium Klub büszkén mutatja be legújabb újdonságát, a Lokált, egy intim és kifinomult helyszínt, amely újradefiniálja Budapest belvárosának élőzenei színterét. Az új helyszín elsődleges célja, hogy minőségi körülményeket biztosítson a feltörekvő és turnézó előadók számára, valamint alternatívát kínáljon ismert hazai előadók meghitt, exkluzív koncertjeinek megvalósítására. Az Akvárium Klub szervezői már az első évadban bemutatják Magyarország legizgalmasabb underground pop, rock, hip-hop, trap, metál és jazz formációt, valamint rendhagyó projektek, előadások és beszélgetések is teret kapnak az új helyszínen.

SEASON:ONE // Az első évad egy nagyszabású, Rock-Disco tematikájú Carbonfools duplakoncerttel indul, majd a TikTokon nagyot hódító Vass Geri klubestjével és a hazai alternatív zenei színtér legfrissebb zenekarainak frontembereivel, Mátó Zsomborral (4Bards), Velek Domonkossal (kisbetűs ünnepnapok) és Pálocska Viktorral (egy5egy) folytatódik.

Október 14-én az Akvárium Klubban zajló Isolation Budapest keretein belül ikonikus helyszínt biztosít majd a hazai és nemzetközi előadók számára a felturbózott Lokál. Itt debütál majd a Platon Karataev-ből ismert Balla Gergely és konkoi atmoszférikus, meditatív hangulatú zenei projektje, de érkezik a szubkultúrák és a zene autentikus ünneplését zászlajára tűző Wavy kollektíva és a portugál újhullámos jazz szcéna legkiemelkedőbb alakja, Pedro Alves Sousa szaxofonos is. Danz CM sci-fi-vel átitatott zenei és vizuális koncepciójával veszi be a Lokált, Nóvé Soma pedig Chet Baker-től játszik majd dalokat a The Night Of The Vampire elnevezésű formációjával.

November 2-án a BUSH szervezői szintén egy teljes házas esemény részeként számítanak a megújult teremre, hogy megmutassák, milyen ütemre ver a régió szíve, mik a legfrissebb, legérdekesebb trendek, jelenségek a nemzetközi zenei életben.

Az őszi-téli szezon során indie estét csinál a Libido és a The Microwaves zenekar, bemutatkozik a Voice feltörekvő rappere, a kuwaiti Jaber, és érkezik Budapest legmenőbb új posztpunk zenekara, a NANANA is. Az idei Kikeltetőn feltűnt Lenkke_ varázslatos szettjét, boebeck zenekaros felállását, és a NeWave, Kapitány Máté, a zïp és a Holdudvar buliját is el lehet majd csípni ebben az évadban. A Dalban menetelő Quack a tavalyi Öröm a Zene döntőben diadalmaskodó Heavy Brains zenekarral áll össze, december 8-án pedig Mocskonyi Dörgő áll majd színpadra.

Aki izgalmas külfödi zenekarok headline eseményeire kíváncsi a Lokálban, az sem marad program nélkül. A csendes pszichedéliát mostanra a dream pop felől megközelítő austini Holy Wave 15 éves fennállása alatt először lép majd fel Magyarországon, de érkezik a sötét, töprengő mélységekbe invitáló svéd/dán Lust for Youth is.

További programokért kövesd az Akvárium Klub felületeit.

oktober_06_carbonfools_disco
oktober_07_carbonfools_rock
oktober_13_vass_geri
oktober_20_libido_the_microwaves
oktober_27 _aramszunet
oktober_28_newave
november_11_kapitany_mate
november_15_holy_wave
november_17_jaber
november_24_zip_holdudvar
november_25_quack_heavy_brains
december_08_mocskonyi_dorgo
december_22_lust_for_youth

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …