Simon Kornél: Dorkával átmentünk a párkapcsolat minden állomásán

„Senki sem születik kommunikációs szakértőnek és házas embernek sem” – mondta Simon Kornél, aki feleségével, Gryllus Dorkával szerepel a Szeretetkert NAP eseményén. Az egész napos rendezvényen dr. Piczkó Katalin pszichiáter meghívására ismert emberek és szakemberek mutatnak be működő, inspiráló párkapcsolati mintákat a közönség számára.

„Egyáltalán nem magától értetődő, hogy jól tudunk egymással kommunikálni. Rengeteg módon lehet félreérteni egymást” – mondta Simon Kornél, aki nem tagadja, hogy több mint egy évtizedes kapcsolatuk alatt számtalan nehézségen mentek át Gryllus Dorkával. “Senki sem születik házas embernek, vagy kommunikációs szakértőnek, ahogyan mindent az életben, ezt is tanulni és gyakorolni kell. Ha valaki szereti a párját és jól akarja működtetni a párkapcsolatát, akkor ebbe érdemes munkát és energiát fektetni” – tette hozzá a színész. 

Simon Kornél már járt dr. Piczkó Katalin egyik előadásán, szeptember 16-án, a Szeretetkert Nap eseményén pedig a pszichiáterrel arról beszélgetnek majd, hogy miként lehet a párkapcsolatot “égboltként” és nem kalitkaként megélni. Dorkáról és Kornélról valóban elmondható, hogy nemcsak párjai, hanem alkotótársai is a másiknak. 

„Eleve a színpadon ismerkedtünk meg és szerettünk egymásba egy kétszemélyes darabban. Azóta is folyamatosan dolgozunk együtt különböző felállásokban, legutóbb például Dorka volt a rendező, én pedig a zenei producer. Dorkával átmentünk a párkapcsolat minden állomásán. Szerintem azért érdemes néha szakértőhöz fordulni, mert új kapukat nyithat meg az ember elméjében, segíthet jobban megismerni önmagunkat és a társunkat is. Nincs ennél izgalmasabb önismereti utazás” – mondta Simon Kornél.     

 

A Szeretetkert Nap eseményén számos híresség, például Dobó Kata, Jordán Adél, Schell Judit, Mészáros Máté, Szervét Tibor és Varga Tamás olimpiai bajnok, valamint képernyőn Dragomán György és Szabó T. Anna is részt vesz. A program megálmodója dr. Piczkó Katalin pszichiáter, aki terápiás munkája során több ezer ember párkapcsolati problémáit ismerte meg. Árnyéktársak vagy alkotótársak vagyunk a közös életünk során? Az esemény résztvevői erre a kérdésre keresik a választ.

- bdpst24.hu

Check Also

Súlyos problémát jelezhet az állandó éjszakai izzadás

Amennyiben nem csak alkalomszerűen jelentkezik, hanem állandó jelleggel verejtékben ébredünk érdemes orvoshoz fordulni. A pihentető …