Blue Memoir – A magyar vízhelyzet 

Cím:  Budapest, VI. Paulay Ede u. 67.

2023. szeptember 6., szerda, este 6. Szakmai diskurzus: https://fb.me/e/4nqOAayGa

Szakmai diskurzus Erdei Krisztina DLA, fotográfus egyetemi adjunktussal és Zoltai András fotográfussal, a BLUE MEMOIR című kiállítása kapcsán.

Andris a vizek elhivatott követője. Szereti, kutatja, fényképezi – bármerre jár. Most a hazai képei egy részét mutatja be. Emberek, táj, vizek és történetek. Amikor távozunk a galériából, magunkkal vihetjük, amit láttunk: egy különleges újságot kapunk (ingyen) a fotókkal és a szövegekkel. Sőt, ha többet viszünk, akár tovább is adhatjuk. A fotós így szeretné a galéria falain túl is megmutatni, amit látott.  Ugyanis kevesen veszik tudomásul, hogy Magyarországon a helytelen (víz)gazdálkodás és a klímaváltozás miatt elindult sivatagosodás megváltoztatja mindennapjainkat…  Ha a jelenlegi éghajlati trendek érvényesülnek, a század végére Magyarország területének kétharmada mezőgazdasági termelésre alkalmatlan, kiszáradt területté válik.

Mi köze ehhez a fotósnak?

Milyen eszközök állnak rendelkezésére az új dokumentarizmus képviselőinek? Hogyan gondolkodtathatjuk el a befogadót, hogy ne ragadjon le a kép esztétikumánál? Milyen kiállítási installációk és eszközök segítségével mozdíthatjuk el a nézőt a gondolati síkból és bírhatjuk cselekvésre?

2023. szeptember 12., kedd este 6. Finisszázs: https://fb.me/e/2SGzJFamb

Zoltai András | Blue Memoir című fotó kiállításának záró eseménye egyben artist talk is lesz. Szűcs Péter /@petersplanet.travel vezetésével beszélget Csizek Gabriella a Capa Központ kurátoraBalogh Péter geográfus és Zoltai András fotográfus.

A résztvevők a Zhao Zhou teakereskedés /@zhaozhoutea cold brew vad teáival fogják oltani szomjunkat.

Zoltai András életrajza és fotók: https://www.eastofeden.hu/andraszoltai

Mellékletben Zoltai András néhány fotója a kiállításról, illetve a galéria belső tere, a látogatókra váró újságokkal. (Ezekből a kiállítás után is lesz elvihető példány.)

- bdpst24.hu

Check Also

A Groupama Biztosító több százmilliós kárkifizetésre számít a hétvégi viharok és az áradások következtében

A hétvégi heves viharok és esőzések miatt a Groupama Biztosító már hétfőn megerősítette kárszakértői jelenlétét …