31 ezer magyar diákot is megcéloz programjával az UniCredit Alapítvány és a Junior Achievement Europe

Az UniCredit Alapítvány és a Junior Achievement Europe elindította “Re-power your future” programját

Az UniCredit Alapítvány célja, hogy felszabadítsa Európa következő generációjában rejlő lehetőségeket. Az együttműködés keretében a Junior Achievement Europe – a kontinens legnagyobb, a fiatalok támogatásával foglalkozó szervezete – elindítja a “Re-power your future” programot a korai iskolaelhagyás megelőzése érdekében. A 6,5 millió eurós, hároméves program az UniCredit tíz országában – Ausztria, Bulgária, Csehország, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia – valósul meg. A továbbtanulás és a jövőbeli munkaerő-piaci integráció szempontjából kritikus korú, 10–19 éves diákokra szabott kezdeményezés célja, hogy újra bevonja őket az oktatásba, javítsa az eredményeket, megelőzze a lemorzsolódást, és arra ösztönözze a tanulókat, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb pályát. A tervezett programokat iskolákkal, vállalkozásokkal és közösségekkel való együttműködésben valósítják meg, három területre – „Inspire”, „Prepare”, „Succeed” – fókuszálva.

Az „Inspire” és „Prepare” tevékenységek során a Junior Achievement Europe tagszervezetei az UniCredit bankjainak mentoraival és tanácsadóival együtt alapvető ismereteket, készségeket adnak át a résztvevő diákoknak, amelyek szükségesek a jövőjük irányításához és terveik megvalósításához. A „Succeed” foglalkozások célja, hogy átfogó támogatást nyújtsanak a diákoknak akkor, amikor a tanulás végeztével munkakeresésbe kezdenek, közelebb hozva így őket az olyan lehetőségekhez, mint a szakmai gyakorlat, a munkahelyi elhelyezkedés vagy akár a vállalkozói lét, egyes munkakörök megismerése az úgynevezett „Job Shadow Week” során, valamint a szakmai gyakorlatok és inkubációs workshopok.

Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója és az UniCredit Alapítvány elnöke az együttműködéssel kapcsolatban kifejtette: „Az UniCredit célja, hogy a növekedés lehetőségét adja a közösségeknek, amihez elengedhetetlen az UniCredit Alapítvány tevékenysége. Minden eddiginél fontosabb, hogy elkötelezzük magunkat amellett, hogy az oktatáson keresztül szebb jövőt építsünk fiataljaink és közösségeik számára, megnyitva az utat a növekedés és fejlődés előtt. Az Alapítvány és a Junior Achievement Europe partnersége ezt támogatja, hiszen közösen vesszük fel a kesztyűt a kontinensünk oktatói által jelenleg tapasztalt egyik legnagyobb kihívással, az iskolai lemorzsolódással, ami visszaveti a foglalkoztatási lehetőségeket és tartós hatást gyakorol a bérekre. Az UniCredit Alapítvány és a Junior Achievement Europe az új partnerség révén a tíz országban, köztük Magyarországon több mint 400.000 diákot kíván elérni és a tanulás támogatásával lehetőségekhez juttatni.”

A Junior Achievement hazai szervezetével való együttműködésről Giacomo Volpi, az UniCredit Bank Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: „A Junior Achievement hazai szervezetével való közös munkánk több évre tekint vissza, hiszen kollégáim és én is rendszeresen részt veszünk az általuk 2015 óta koordinált, országos pénzügyi oktatási programon, a Pénz7-en. Biztos vagyok benne, hogy az UniCredit Alapítvány támogatásával megvalósuló új program is hasonlóan sikeres és hatékony lesz, és hozzájárul a fiatalok jövőjének megalapozásához, ezzel Európa sikerének támogatásához.”

Gergely Orsolya, a Junior Achivement Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette: „Nagy öröm számunkra, hogy 30 éves hazai, a fiatalok pénzügyi és vállalkozási készségeinek fejlesztése terén szerzett tapasztalatainkat ebben a programban tovább kamatoztathatjuk. Az UniCredittel közösen megvalósítandó program Magyarországon erősen fókuszál majd az iskolaelhagyók számának csökkentésére, a felnövekvő nemzedék vállalkozói, munkavállalói és pénzügyi kompetenciáinak fejlesztésére és arra, hogy inspiráljuk őket olyan karrierutak megtalálására, amelyek iránt szenvedélyt éreznek. Célunk, hogy több mint 350 magyarországi iskolát, 31 ezernél is több 10-19 év közötti fiatalt érjünk el. Ebben a szép küldetésben pedig a bank önkéntes pénzügyi mentoraira is számítunk.”

2022. végén magyar gyermekjogi szakértő, dr. Gyurkó Szilvia csatlakozott az UniCredit Alapítvány kuratóriumához.

- bdpst24.hu

Check Also

Pop up kiállítással indul útjára a fiatal festőtehetségek támogatása Balatonfüreden

A Hotel & More Group és az Alkoss szabadon együttműködése hosszútávon segíti a fiatal tehetségek …