Malcolm Gladwell a Brain Bar színpadán   

A világ egyik legnépszerűbb írója, a Fordulópont, a Kivételesek, az Ismerős ismeretlenek és további bestsellerek szerzője idén a Brain Bar színpadát is meghódítja.  

Malcolm Gladwell, a világ egyik legnépszerűbb ismeretterjesztő írója, a Fordulópont, a Kivételesek, az Ismerős ismeretlenek és további bestsellerek szerzője. Ő az, aki korábbi munkáival már feje tetejére állította az eszmék járványszerű terjedésével, a döntés pszichológiájával és a siker gyökerével kapcsolatos feltételezéseinket, aki briliánsan ötvözi a közérthető stílust a megkérdőjelezhetetlen tudományossággal és akit Barack Obama a mobilján hív fel. A kanadai bestsellerszerzőt a Brain Bar színpadán hallhatja először élőben a hazai közönség: előadásában arra bátorítja majd a fesztiválozókat, hogy új megvilágításból szemléljék a 21. század legfontosabb problémáit, és elemzi a Z generáció jövőjét és az őket terhelő krízis hatásait is. 

Malcolm Gladwell előadása a jegyvásárlást követően is előzetes regisztrációhoz kötött. A helyszín befogadóképességének korlátai miatt a szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes már most regisztrálni, mielőtt elfogynak a szabad helyek. 

A jövőfesztivál további húsbavágó kérdéseket is feszeget a színpadon. Varró László, a Shell globális szcenárióelemző csapatának vezetője és a Nemzetközi Energiaügynökség korábbi vezető közgazdásza vitába száll Pogátsa Zoltán közgazdásszal az energiaválság lehetséges hatásairól. Dr. Guld Ádám generáció szakértő a földalatti hip-hop egyik legfrissebb felfedezettjével Pogány Indulóval vitatja meg a Z generáció jövőképének és példaképeinek hiányát. 

Valamint Késely Ajna Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok és junior világ- és Európa-bajnok úszó megannyi dobogó után a Brain Bar színpadjára lép, hogy a mentális egészség fontosságát hangsúlyozva bátorítsa a résztvevőket, hogy rálépjenek saját önsimereti útjukra. 

A Brain Bar tanárok és diákok számára idén is ingyenes. Az ingyenjegyekért a fesztivál honlapján található kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni. Jegyek korlátozott számban továbbra is kaphatók.  

A fesztivál szeptember 29-30. között nyitja meg kapuit a sokszorosan díjazott Magyar Zene Házában. A szervezők korábban már betekintést engedtek a Brain Bar jövőformáló előadói közé, a résztvevők együtt fesztiválozhatnak Deanna Marsigliesével, a Pixar kreatív zsenijével, a TikTok, a Vice UK és a LEGO vezetőivel, valamint napjaink olyan meghatározó gondolkodóival, mint Dan Breznitz, Peter Boghossian vagy Yanis Varoufakis.  

Malcolm Gladwell előadására az alábbi linken lehet regisztrálni: https://brainbar.com/nonkonform-nite

- bdpst24.hu

Check Also

Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij …