BuDUNKpest: Akrobatikus kosárlabda show Budapesten

  • Amerikai, szlovén és magyar csapatok mérkőznek meg a negyedik Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupán

Jelenleg a világon egy kínai színházban, valamint Las Vegasban, a világhírű Cirque du Soleil színpadán látható állandó műsorként akrobatikus kosárlabda show. Azonban szeptember 17-én a Magyar Kosárlabdázás Napján, hét akrobatikus kosárcsapat versenyét lehet ingyenesen megtekinteni Budapesten, a Hősök terén. 

Negyedjére rendezik meg a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát (BuDUNKpest), ami nemcsak egy egyedülálló sportesemény, hanem egy fantasztikus közönségszórakoztató show is. Három profi és négy amatőr akrobatikus kosárlabda csapat mutatja be a legjobb versenyszámait, amelyekben látványos ugrásokkal, szaltókkal, labdapasszokkal repülnek el a kosárpalánkig. Számukra ez verseny, a nézők számára pedig egy látványos, különleges előadás, ahol a zene és a tánc is fontos szerepet kap. 

Ízelítő a 2019-es eseményről:

 

„Az akrobatikus kosárlabda attól különleges, hogy kortól és sport érdeklődéstől függetlenül vonzza a közönséget, akik sosem látnak két ugyanolyan versenyszámot. Ez így volt már a 80-as évek elején is az USA-ban, amikor ez a sportág kialakult. Ám még mindig Magyarország az egyetlen hely a világon, ahol ebből nemzetközi verseny van, így a világ legjobb csapatait láthatja nálunk a közönség. Az idei verseny csúcspontja pedig az, hogy személyesen lesz velünk a világ első akrobatikus kosarasa Ty Cobb, aki a hetvenes évek végén kitalálta ezt a sportágat az USA-ban” – Takács Áron, BuDUNKpest főszervező. 

Az ingyenesen látogatható BuDUNKpest tartalmas és ritkán látható délutáni programot ígér, hiszen két kategóriában összesen hét csapat versenyszámát láthatja a közönség. Az egész napos Magyar Kosárlabdázás Napja rendezvényen belül 13 órától kezdődnek a BuDUNKpest programjai, amelyben a kreatív zsákolások mellett több táncbemutató, egy beatbox show, valamint DJ Revolution szórakoztatja majd az érdeklődőket. 

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit szeptember 17-én a budapesti Hősök terére, a részletes napirend a www.budunkpest.hu oldalon érhető el. 

A rendezvény időpontja és helyszíne: 

2022. szeptember 17. Budapest, Hősök tere. 13 órától 18 óráig

Programok: https://www.budunkpest.hu/page/programs

 

Fotók: Deák András

- bdpst24.hu

Check Also

JÚLIUS 21-ÉN VASÁRNAP RENDEZIK MEG A 42. LIDL BALATON-ÁTÚSZÁST!

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti rendőrkapitány egyetértésével – a szervezőbizottság úgy …