A SOROZAT, AMELY VISSZAREPÍT A SZÉDÍTŐ ’60-AS ÉVEKBE

  • Ms. Fisher modern gyilkossági rejtélyei

A Ms. Fisher rejtélyes esetei című nagysikerű krimisorozat után az alkotók elindították a széria – szó szoros értelmében is – modern spinoffját, a MS. FISHER MODERN GYILKOSSÁGI REJTÉLYEIT, amely a felszabadult ’60-as évekbe teleportálja a nézőket. Főhőse a híres nyomozónő divatbolond unokahúga, Peregrine Fisher (azaz szintén Ms. Fisher), aki megpróbál nénikéje nyomdokaiba lépni. Nem kis kihívás, ahogy az általa vállalt ügyek sem: vajon a zenész, akit egy tévés fellépés során áramütés ért, valóban csak baleset áldozata lett? És mi történhetett azzal a nővel, aki egy autóbalesetet követően fagyott halálra egy titkos kutatóállomás területén? A válaszokat 2022. szeptember 5-étől hétköznaponként 19:30-tól fogjuk megkapni az Epic Drama sorozatcsatornán.

Peregrine Fisher remélhetőleg nem csak a Papua Új-Guineában eltűnt nagynénje vagyonát, de éles eszét is örökölte. Nyomozásait segítik a Kalandozók Klubjának kivételes tagjai, no meg James Steed, a meglehetősen prűd rendőr is, akivel aztán valami több is elkezd kialakulni… A makulátlan megjelenésű Ms. Fisher habár született túlélő, a munkában eddig nem volt túl szerencsés: fodrászként és gépíróként nem tudott érvényesülni, úgy érezte, hogy ennél nagyobb dolgokra vágyik. Most úgy tűnik, végre megtalálta a hivatását – no meg a kapcsolatot a nénikéjével, akit soha nem is ismert! Ezzel kapcsolatban jöjjön egy fontos háttérinfó: a legendás nyomozónő csupán féltestvére volt Ms. Fisher édesanyjának, és Peregrine egészen addig nem is tudott arról, hogy van egy nénikéje, amíg ölébe nem hullott annak öröksége.

Geraldine Hakiwell (Körözés alatt) játssza a bizonytalan, impulzív, de ha kell, nagyon is elhivatott Ms. Fishert. – Az egyik pillanatban rendkívül határozott, a következőben pedig teljesen szétszórttá válik, ettől tűnik olyan valódinak – írja le a színésznő saját karakterét. – Én mindent alaposan átgondolok, és közel se vagyok ennyire bátor, mint ő, de ez a színészi szakma szépsége: egy olyasvalakit játszhatsz, aki sokkal bátrabb nálad! Hakiwell nagy rajongója az eredeti sorozatnak, sőt még az azok alapjául szolgáló könyveket is olvasta. Anno még jelentkezett is egy mellékszerepre a Ms. Fisher rejtélyes eseteibe, de nem kapta meg. Most alaposan felkészült: rengeteg dokumentumfilmet megnézett, ami a 60’-as évek Melbourne-jéről szól, alakításához pedig Audrey Hepburn és Julie Andrews szerepeiből merített, hogy elsajátítsa azt a bizonyos légies könnyedséget.

Az alkotók ezúttal is figyeltek az autentikusságra: Melbourne kertvárosában találtak egy tökéletes házat, amely mintha a 60-as évekből lépett volna ki, az épületbelsőket pedig egy stúdióban rendezték be minden apró részletre figyelve. Hakiwell korabeli sminkje és frizurája naponta közel két órát vett igénybe, kosztümjeinek egy része egyenesen a 60-as évekből származott, más részüket pedig akkori anyagokból varrták meg. 

Joel Jackson (Dzsungel) játssza Steed nyomozót, és részben a Fogjunk tolvajt! című Hitchcock-filmre alapozta karakterét: szerinte közte és Ms. Fisher között hasonló az összhang, mint abban a filmben volt Cary Grant és Grace Kelly között. „Két olyan emberről van szó, akik képtelenek kimondani azt egymásnak, amit szeretnének. Odáig vannak egymásért, de közben bűneseteket kell feltárniuk. Szerintem ez a sorozat egy olyan habkönnyű szórakozás, amire az embereknek manapság szüksége van” – foglalja össze a színész a hétfőn induló sorozat lényegét.

- bdpst24.hu

Check Also

Fogszabályzó felnőttként: megéri a szenvedés?

Bár a felnőttek egyre nagyobb számban választják a fogszabályozást, még mindig létezik bizonyos társadalmi stigma. …