Esther Kinsky – Zsófia Bán / Írónők beszélgetése

A kortárs német és magyar irodalom két kiválósága, számos kitüntetés és nemzetközi elismerés birtokosai: Esther Kinsky és Bán Zsófia a Goethe Intézet vendégei. Mindkét szerző különösen sokoldalú, hiszen egyaránt írnak gyerekkönyveket, esszéket, regényeket, mindketten tanítanak és fordítanak is. További kapcsolódási pont köztük, hogy több nyelvben, országban és kultúrában is otthonosan mozognak. Esther Kinsky 2022-ben elnyerte a rangos Kleist-díjat, Bán Zsófiát 2021-ben a svájci Spycher: Literaturpreis Leuk díjjal tüntették ki.

Esther Kinsky legújabb könyve a Rombo felkerült a Német Könyvdíjra kiválasztottak listájára, melyre a Frankfurti Könyvvásár előtt az adott évben legjobb német nyelven íródott regényei kerülnek. Az írónő 2004-től Magyarországon is élt. A magyarországi élményeiből született Üdülő c. regényét 2009-ben jelölték az elsőregényeseknek járó Franz-Tumler díjra.

Időpont: 2022. szeptember 8., 18:00

Helyszín: Goethe-Institut, 1092-Budapest, Ráday u. 58.

A rendezvény ingyenes, német-magyar nyelven zajlik szinkrontolmácsolással.

Facebook esemény

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …