Megvan az ország legjobb kenyere!

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Kenyérlelke Fesztivált. A helyszín a MOM Kult volt, ahol a változékony időjárás ellenére is szép számmal gyűltek össze a kenyér és a sütés szerelmesei. Jóval többről volt szó, mint a XII. kerület lakóinak megmozgatása, hiszen a város és az ország rengeteg pontjáról érkeztek látogatók és versenyzők is.

Pékek csatája

A hivatásos pékek négy kategóriában mérhették össze a tudásukat: fehér és félbarna, teljes kiőrlésű, kalács és gazdakenyér. A zsűri a finomságok külsőjét, bélzetét és ízét értékelte, az esemény házigazdája Till Attila volt. A győztesek listája: 

Fehér félbarna: Nor/ma Grand. Teljes kiőrlésű: Juhasz Mihály, Pano Budapest,

Kalács: (megosztva) Cseperkáló József, Panelpék és Bajnai Blanka, Dörgicsei Kovászműhely. Gazdakenyér: Szabadfi Szabolcs, Panificio Il Basilico.

A győztes kenyereket Budapesten és környékén a legegyszerűbben a kifli.hu weboldaláról lehet beszerezni.

Otthonsütők versenye

Idén nem csak a profik, de a leglelkesebb házi kenyérsütők is megmérettettek. Az indulók fehér/félbarna, kalács és kifli kategóriákban nevezhettek. A sok induló finomabbnál finomabb pékárui között a bekötött szemmel kóstoló zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, de végül egyértelmű eredmények születtek.  

A kategóriák győztesei: fehér/félbarna: Győri-Varga Nóra, kalács: Berlin Gábor és kifli: Veres Betti, akinek a Kifli képviseletében Poppe Anna marketing igazgató is gratulált, hiszen a kifli kategória győztesének receptje felkerül a Kifli Séf oldalára is. Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …