Vár szeptember legfelszabadítóbb hétvégéje, a Játékfesztivál

Idén ősszel először rendezik meg a Játékfesztivált: Vöröstó és Barnag, a Balaton-felvidék két festői települése gyönyörű környezetben várja a játszani vágyókat szeptember 3-án és 4-én. A fesztivál a vöröstói családok hagyományaira támaszkodva eleveníti fel a játszás örömét. Petanque, matchbox-verseny, e-bike kincskereső, lavosball, koncertek és előadások – nem csak gyerekeknek! A fesztivált a Hangvető szervezi a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával.

Vöröstó és Barnag tele van játékra alkalmas kertekkel és terekkel, a csendes, nyugodt települések kényelmes sétatávolságra vannak egymástól, és az egész környéket áthatja a családias hangulat. Távol a turizmus fősodrától, közel Veszprémhez.

A játékfesztivál a helyi családok már évek óta ápolt hagyományából ered: az egymást jól ismerő, a településekhez több évtizede kötődő vöröstói lakók esténként az összeérő kertek alatt gyűltek egybe, hogy együtt fedezzék fel újra a közös játék örömét.

„Már állandó lakosa vagyok Vöröstónak, és nem is tervezem ezt megváltoztatni. Magától értetődő volt, hogy ezt választom a fesztivál helyszínéül” – meséli Tóth Benedek, a fesztivál programigazgatója, aki már egy évtizede szervez Vöröstón petanque versenyeket, így számára adta magát, hogy a település legyen a Játékfesztivál helyszíne. Benedek a petanque mellett a szellemi játékokat is kedveli, kedvence a Bakosozás, aminek a lényege, hogy a résztvevők kitalálják az idegen szavak lehteséges definícióit.

Így született meg a Vöröstói Játékfesztivál! A szervezők tudták, hogy valami különlegessel van dolguk, és elkezdtek azon gondolkodni, hogyan mutassák meg a vöröstói szokásokat a nagyvilágnak, hogyan adják át a hűvös pincék, békés nyaralók és pincesori mulatságok hangulatát. Olyan rendezvényt álmodtak és valósítottak meg, ahol több generáció is megfér egymás mellett, ahol mindenki megtalálhatja kedvének és ízlésének megfelelő szórakozást, kipróbálhat több játékot is és megtapasztalhatja, milyen a játszásban feloldódni. A vöröstói ötletgazdák a fesztivált a Hangvető és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával rendezik meg.

A Játékfesztiválra főképp olyan felnőtteket várunk, akik szeretnék megtapasztalni a közösségi játék élményét, utat engednének a bennük rejlő kreativitásnak és felfedeznék a Balaton-felvidéki falvak rejtett kincseit, legyen szó biciklis kincskeresésről, matchbox versenyről, papírrepülő-röptető bajnokságról vagy csoportos kvízestről. A Játékfesztiválon a gyerekek is találnak majd maguknak kikapcsolódást, amihez a szülők is bátran csatlakozhatnak!

A Vöröstói Játékfesztivál reklámvideójában Szabó Győző mutatja meg, hogyan érdemes felnőttként játszani: szűnni nem akaró kíváncsisággal és humorral.

 

Játékot mindenkinek!

A program hagyományos és innovatív játékok keverékéből áll össze, hogy mindenkit érhessen sikerélmény és meglepetés!

Köztük:

●  Kvíz
●  E-sport
●  Petanque
●  Molyolda és Csúzlizda
●  Lavosball
●  Papírrepülő-bajnokság
●  Hole-in játékok
●  Sárkányeregetés

● Matchbox-verseny
● Turul bemutató
● Színdarab
● Kincskereső
● Pedálos kisautók versenye ● Társasjáték
● Footgolf
● És sok más!

Találkozunk Vöröstón és Barnagon!

Vöröstói Játékfesztivál 
Dátum: 2022. szeptember 3-4.
Helyszín: Vöröstó, Barnag
Szervező: Hangvető
Főtámogató: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
Támogatók: Vöröstó Község Önkormányzata, Barnag Község Önkormányzata, Piros Mogyorós

- bdpst24.hu

Check Also

A Night Verses lesz PLINI előzenekara 

A Night Verses rajongókra jó idők járnak, az instrumentális trió ugyanis idén nyáron PLINI vendégeként …