Scitec Muscle Beach: ilyen volt a nyár legizmosabb hétvégéje 

  • Idén jubilál a magyar testépítés és erősport egyedülálló rendezvénye 

A 10. alkalommal megrendezett Scitec Muscle Beach idén is megrengette a Balaton-partot. Augusztus első hétvégéjén Siófokon gyűlt össze a Team Scitec színe-java: William Bonac, Oksana Grishina, Sergi Constance, Kathi Béla és Bohos Kornél is feltűnt a Plázson. Az izmok fesztiválján nem volt hiány programokban, a nyílt edzéseken és szemináriumokon kívül megrendezésre került a Scitec Power Challenge, a Scitec Raw, a CESA® Strongman Premium Liga Scitec Muscle Beach Kupa és a Mr. és Ms. Muscle Beach verseny is.  

Egy márka a testépítésért 

A nyár legizmosabb hétvégéje egyedülálló a magyar testépítésben és erősportban. A BioTechUSA-cégcsoport tagjaként a Scitec Nutrition a Muscle Beachen elhozta a sportág magyar és nemzetközi kiválóságait a testépítés szerelmeseinek, hogy ők találkozhassanak vagy akár együtt is edzhessenek példaképeikkel. A testépítés első számú hazai szakértőjeként a Scitec márka a “Make a Difference” szlogenen keresztül azokhoz szól, akik életvitelszerűen űzik az edzőtermi edzést, és arra ösztönzi őket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek, ezáltal inspiráljanak másokat is.

„A Scitec Nutrition az elmúlt közel 30 évben folyamatosan támogatta az egészséges életmódot, a testépítést és a fitneszt. A márka nemcsak sportolókat szponzorál, de versenyeket és rendezvényeket is szervez. Prémium kategóriás étrendkiegészítőink mellett nagy hangsúlyt fektetünk az edukációra, rengeteg tippet és tanácsot adunk kezdőknek és haladóknak is. Bátorítunk mindenkit, hogy kezdjenek el sportolni, hiszen ezzel nemcsak egy jó formát lehet elérni, de sokat tehetnek az egészségükért. A Muscle Beach-re látogatóknak élete része az edzés, és többek szeretnének lenni az átlagosnál, ez a legerősebb kapocs közöttünk” – mondta Nagy Szabolcs marketingvezető.

A testépítés sportünnepe 

 A 2 napos rendezvény során 15 ezer ember látogatott el a Scitec Muscle Beach-re, ahol szemináriumok és nyilvános edzések is várták a résztvevőket. Volt olyan pillanat, amikor 20 Team Scitec sportoló edzett együtt. Az is bebizonyosodott a hétvégén, hogy a testépítés nem ismer határokat, kezdők és profik, férfiak és nők, fiatalok és idősek együtt élvezték a programokat.

„Ez az esemény egy motiváció-löket, amit abból nyerünk, hogy közös, minőségi időt töltünk el olyanok társaságában, akikkel akkor is félszavakból értjük egymást, ha nem is találkoztunk korábban. Amellett, hogy itt testközelből találkozhatunk a sportszerető közönséggel, nagyon fontos, hogy a testépítésben, erőemelésben olyanok is kipróbálhatják magukat, akik nem profi versenyzők, de szeretnének belekóstolni a versenyzés világába. Ez egy igazi sportünnep a súlyzós edzés szerelmesei számára és az, hogy az esemény már tizedik alkalommal kerül megrendezésre, azt mutatja, hogy nagy érdeklődés van Magyarországon az edzőtermi edzés iránt” – mondta el a magyar testépítés egyik ikonikus alakja, Kathi Béla a Team Scitec színeiben.

Megmérettetésekből sem volt hiány 

A Muscle Beach-en 2. alkalommal rendezték meg az indulásától nagy népszerűségnek örvendő Scitec Power Challenge-et, mely a súlyzós edzést végző hobbisportolóknak ad lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat.  A versenyre, ahol pusztán önmagával mérkőzik meg az induló, a hétvégén 283-an neveztek, köztük 199 amatőr és 84 versenyző. 154-en küzdöttek egyedi, 129-en pedig a komplett kategóriában, amely során 5 versenyszámot kell teljesíteni: guggolás, fekvenyomás, felhúzás, mellről nyomás és húzódzkodás (férfiak) vagy állva bicepsz (nők).

A Scitec Raw versenyre összesen 252 nevezés érkezett, az erőemelés szabályrendszere szerint 127-en fekvenyomásban, 125-en pedig felhúzásban mutatták meg a nyers erejüket. A Muscle Beach állomásaként szolgált egy nagyon fontos versenysorozatnak is: a CESA® Strongman Premium Liga Scitec Muscle Beach Kupa jelenleg hazánk legerősebb, leghosszabb ideig tartó és a versenyszámok tekintetében is legváltozatosabb strongman versenye, ahol egy élő erősember legenda, a litván Zydrunas Savicksas is tiszteletét tette.

A Mr. és Ms. Muscle Beach verseny idén a Men’s Physique, Bikini és Wellness kategóriák mellett új, tehetségkutató bodybuilding kategóriával bővült. Összesen 36 versenyző állt színpadra, hogy megmutassák, a kitartó munka és a fegyelmezett napirend meghozza a kívánt eredményeket.

About bdpst24.hu

Check Also

A Legjobb Szállodák Budapesten: Milyen Szórakozást Kínálnak?

Fedezze fel Budapest és a Duna-part legjobb szállodáit tökéletes kényelemmel és luxussal. Tekintse meg a …