AutoWallis kulcsmenedzserek kaptak részvényt a Munkavállalói Résztulajdonosi Program keretében

Teljesültek az AutoWallis 2019-ben indított, hároméves Munkavállalói Résztulajdonosi Programjában (MRP) meghatározott elvárások, így az abban részt vevő, többségében több mint 15 éve a csoportnál dolgozó 23 kulcsmenedzser összesen 3,3 millió részvényt kapott. A tőzsde autós vállalata évente indít hasonló struktúrájú javadalmazási politikát, ezzel is támogatva stratégiai célja elérését, amely szerint az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává kíván válni.

2022 augusztusában teljesültek a három éve elindított MRP célkitűzései, így az abban részt vevő, az AutoWallis Csoportnál vezető és kulcspozícióban dolgozó 23 munkatárs összesen 3,3 millió (3.280.244) részvényt kapott. A tőzsde autós vállalatának stratégiai céljait támogató javadalmazási programot a fő tulajdonos, a Wallis Asset Management Zrt. indította 2019-ben, melyhez térítés nélkül biztosította az akkor 7,3 százalékos (19.871.831 darabos) részvénycsomagot. A konstrukció keretében MRP szervezet alapításáról és javadalmazási politika elfogadásáról határoztak, valamint két- és hároméves programokat hirdettek. Ezek közül az első 2021-ben teljesült, és abban az évben a programban résztvevő tisztségviselők összesen 16,6 millió darab részvényre váltak jogosulttá.

Az AutoWallis 2019 óta több alkalommal indított kulcspozícióban dolgozó munkatársai motiválását célzó javadalmazási programot. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a kitűzött célok eléréséhez, a részvényesi érték növeléséhez kiemelten fontos a menedzsment és a munkavállalók motivációja. Ennek egyik fontos ösztönzője az MRP, amelynek keretében az AutoWallis és leányvállalatainak tisztségviselői ténylegesen akkor jutnak részvényekhez, ha a kitűzött eredményességi célok teljesülnek. A tőzsde autós vállalata az ilyen ösztönző programokkal is segíteni kívánja, hogy a stratégiájában lefektetett célok teljesüljenek, és az AutoWallis Csoport az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

About bdpst24.hu

Check Also

TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK ÁLDOZATAINAK SEGÍTÉSÉRE HOZOTT LÉTRE ALAPOT A L’ORÉAL

A 15 millió eurós alapítványi alap a legnagyobb katasztrófa kockázatnak kitett közösségeket célozza- jelentette be …