VárKERT mozi: MOME Anim válogatás

  • június 15., szerda, 21:00 – Várkert Bazár, Szárazárok színpad

Június 15-én a Várkert Mozi programjában a MOME Anim legfrissebb munkáiból lesz látható válogatás. A MOME Anim a MOME Animációs közössége, a magyar animáció egyik meghatározó kreatív műhelye és szellemi centruma. Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várnak minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen. A vetítések előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel rendeznek beszélgetést, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.

A MOME Anim a MOME Animációs közössége, a magyar animáció egyik meghatározó kreatív műhelye és szellemi centruma. Aktivitása magába foglalja a BA és MA szintű animáció képzési programokat, rövid lefutású szakmai képzéseket, nemzetközi tréning programokat. Az oktatáson túlmutató projekt-, inkubációs- és kutatási tevékenységeket folytat, melyek fókuszában a tehetséggondozás és a tartalomfejlesztés áll. Produkciós tevékenységének keretében hazai és nemzetközi partnerekkel valósít meg különböző animációs projekteket. Gondozza a KISKAKAS animációs filmnapokat, kiállításokat, filmbemutatókat, konferenciákat és szakmai fórumokat rendez. Célja a pályakezdő generációk sikeres indulásának elősegítése és az animáció egyre bővülő alkalmazási területeinek feltérképezése, kutatása. Missziója a magyar animáció elismertségének és sikerének növelése itthon és a nagyvilágban. A Várkert Mozi programjában a MOME Anim legfrissebb munkáiból lesz látható válogatás.

Vetített animációk:

Ászity Boglárka – Alvások / 6’57’’ / 2D digital animation | 2D digitális animáció

Az Alvások című animációs filmet saját és a családommal kapcsolatos élményeim, emlékeim inspirálták. A filmben bemutatott emlékmozaikok, bár mélységesen személyesek, olyan tapasztalatokat közvetítenek, amelyekhez mindenki kötődhet és valami univerzális élményre tapintanak rá az alvási szokásainkkal kapcsolatban. 

Darabos Éva – Pá kis panelom / 8’42’’ / 2D digitális animáció | 2D digital animation 

Egy fiatal nő megtudja, hogy hamarosan el kell költöznie abból a panelházból, amelyben él. Miután megkapta a felkavaró hírt a lakás tulajdonosától, elöntik az érzelmek. Búcsúzó könnycseppje betonmonolittá nő. Amikor a csepp a földet éri, szürreális panoráma tárul a tömbház környékére – melyet otthonának hívott. 

De Azevedo Teixeria Andrade Natália – Tövisek és szálkák  / 9’45’’ / stop-motion, 2D rajz animáció, 3D | stop-motion, 2D drawn animation, 3D 

Három unatkozó, elhanyagolt gyermek bezárkózott életét képzelt kalandok töltik ki, mígnem eljön a nap, amikor megpróbálnak kijutni a külvilágba. Elfoglalt anyjuk érzelmileg teljesen közömbösnek tűnik. Ahogy a gyerekek nőnek és az anya napi rutinja egyre kimerítőbbé válik és lassan fény derül a rejtélyes ház titkaira. 

Debreczeni Zoltán – Sola  / 08’30” / vegyes technika | mixed technique 

Egy az IT szektorban dolgozó nőnek egyedül kell csatát vívnia a munkahelyi stresszel, majd a lassan valósággá váló rémálmaival is. 

Győrfy Ágnes – Szélfogó  / 7’18’’  / 2D drawing animation 

Egy kisgyermek vidéki nagyszülőknél töltött élményei haiku-szerű képekben elevenednek meg. A gyermeki lélek és a természet kapcsolata egyszerre személyes és univerzális, általános és szimbolikus. A film jelenetei mozaikdarabok, melyek az alkotásban egy egésszé olvadnak össze. 

Kádár Melinda – A forrás és a torony  / 7’27”  / 2D digitális rajzanimáció | hand-drawn digital 2D animation 

Amikor az ökoszisztémát éltető forrás elapad, segélykérése beindít egy folyamatot, mely a világ összes erőforrását egy torony megépítésére fordítja. Ez látszólag romboló hatással van a környezetre, a toronynak azonban nincs más célja, mint a forrást újraindítani. 

Orosz Judit – Odakint  / 8’51’’  / digitális 2D rajzanimáció | digital 2d animation 

Egy kislány bújócskázás közben elmerül a kertben, majd egészen távolra keveredik onnan. 

Szöllősi Anna – Helfer  / 9’ 35’’  / 2D Digital rotoscope animation | 2D Digitális rotoszkópos animáció 

A “Helfer” egy szorongásokkal küzdő fiatal nő és egy segítő kapcsolatát mutatja be egy szürreális világban szimbolikus eseményeken keresztül. A nőt folyamatosan visszatérő rémálmok gyötrik, amelyre végleges megoldást szeretne találni. A segítő alternatív lehetőséget ajánl neki, amely során legmélyebb félelmeivel szembesíti. 

Kapunyitás: 19:00
Beszélgetés kezdete: 20:00
Vetítés kezdete: 21:00
Befejezés várható ideje: 23:00

A beszélgetés és az előadás között 15-20 perc szünet lesz.

Magyar nyelven, angol felirattal.

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/mome-anim-valogatas

About bdpst24.hu

Check Also

A teljes alakos tükör és az akvárium sem segít

Így helyezd el a lakásban a routert, ha jó internetelérést szeretnél Mi kell ahhoz, hogy …