Hobo: Térdig a szarban, fülig a szeretetben

Megjelent Hobo legújabb könyve „Térdig a szarban, fülig a szeretetben” címmel, 752 oldalon, két hasonló című különálló lemezzel, melyek összesen 33 dalt tartalmaznak.

A kötet mozaikszerű szerkesztésben, laza időrendben halad végig az elmúlt 77 éven. Magánéleti, társadalmi, történelmi, művészeti kitekintést ad hosszú pályájáról, melyet anekdotikus, önironikus formában mesél el a szerző. Felidézi élete nehéz korszakait, tragédiáit, bukásait, botrányait, sikereit, találkozását az igaz szerelemmel és kalandozásait a zene, az irodalom, a film és a színház világában, valamint személyes kapcsolatait híres költőkkel, zenészekkel, rendezőkkel.
A két albumon a korábbi HBB és Hobo számokkal együtt kilenc vadonatúj szerzemény szerepel, de helyet kapnak a szerző pályafutását végig kísérő mesterei is. A Rolling Stones, a Doors, Viszockij, Bob Dylan és Tom Waits mellett felidézi a Kexet és Cseh Tamást is. Természetesen József Attila és Pilinszky János sem maradtak ki.


„Fülig a szeretetben” album különlegessége a „Középeurópai hobo blues II.” (közismertebb nevén a „Viharban születtem”), melyen Hobo Horváth CharlievalPresser Gáborral és Kóbor Jánossal énekel együtt. Ez volt az Omega nemrégiben elhunyt énekesének utolsó felvétele.

A kiadványt a Könyvhét nyitónapján, június 9-én, csütörtökön 18 órakor Hobóval együtt Turczi István költő mutatja be a Kossuth Klubban, majd a szerző a következő két napon 16 órától a Vörösmarty téren, a Pult kft. Pavilonjában dedikálja a kötetet. (A könyvre a Pult kft. címén lehet előjegyzést kérni.)

- bdpst24.hu

Check Also

A jövő reménységeit segíti a Schneider Electric és az Enactus összefogása

A Schneider Electric és a Schneider Electric Alapítvány az Enactus partnereként támogatja a tíz ország …