WTF* történik? Segíts megvédeni a nyugat-tobai esőerdőt!

  • Az orángutánoknak szükségük van rá, és nekünk is!

Május 9-től (Magyarországon május 16-tól) a Lush az SOS-t (Szumátrai Orangután Társaság) támogatva globális kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a kevéssé ismert, de annál fontosabb nyugat-tobai vadvilági menedékhelyre, és hogy támogassa az ott élő közösségeket ennek a hihetetlen esőerdőnek a megvédésében. 2018-ban a Lush megbízást adott az orangutánok szumátrai élőhelyeinek feltérképezésére. A tanulmányból kiderült, hogy Nyugat-Toba a szumátrai esőerdő kritikus jelentőségű területe a veszélyeztetett megafauna megőrzése szempontjából, többek között a szumátrai orangutánok, a szumátrai tigrisek, a gibbonok, a szarvascsőrű madarak és a maláj medvék számára.

#WestTobaForest*

Az SOS-nek létfontosságú forrásokra van szüksége ahhoz, hogy biztosíthassa Nyugat-Toba erdeinek hosszú távú védelmét és regenerációját. A befolyó támogatást olyan konzervációs kezdeményezésekre fogják fordítani, amelyeket Nyugat-Toba közösségei, az SOS, és az ő frontvonalban dolgozó partnereik együtt terveztek meg. Ez a két fő céljuk van:

  • Folyosó biztosítása a vadvilág számára az erdők között, hogy újra összekapcsolják az orangutánokat és a többi veszélyeztetett megafaunát, biztosítva a jövőjüket.

  • Olyan eszközök biztosítása a nyugat-tobai erdőszéli közösségek számára, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy elvessék egy valóban fenntartható fejlődés magvait.

Ennek az erőfeszítésnek a támogatására a Lush piacra dobja a limitált kiadású Orangutan fürdőbombát, amely az üzletekben és online is kapható amíg a készlet tart. A termék eladásából befolyó teljes bevétel (az adók levonása után) természetvédelmi lépéseket támogat Nyugat-Tobában. A fürdőbomba egyenesen Szumátráról származó sötét pacsuliolajat tartalmaz, amely egyszerre vonzó és földelő illatot kölcsönöz a fürdőnek.

Erdőfürdő

Minden egyes fürdőbombában egy banánpapír rejlik, amely arra invitál, hogy elmerülj a szumátrai esőerdő hangjaiban. A rajta látható QR-kód egy olyan weboldalra visz, ahol a vásárlók egy hanganyagot letöltve mélyebben is kapcsolódhatnak a nyugat-tobai esőerdővel.

A hanganyag az erdőben élő vadvilág életteli lármáját varázsolja a hallgató köré – gibbonok hívását, majmok zsivaját, madarak énekét – valamint a orangutánok egyedülálló, hosszú kiáltását, így valósággal a dzsungelbe repít.

Orangutan
Fürdőbomba
1 990 Ft / dbDobd ezt az orangutánt a fürdővízbe, és merülj el a szumátrai esőerdő hangjaiban, miközben átadod magad a pacsuli, a vanília és a kukuiolaj hullámainak!
Olvasd be a fürdőbombához tartozó banánpapír QR-kódját, és hallgasd az esőerdő hangjait, miközben hozzájárulsz a megvédéséhez! A fürdőbomba eladásából származó bevételek az erdő megvédését segítik – az emberekért, az orangutánokért és a bolygóért.
#WestTobaForest
www.orangutans-sos.org

- bdpst24.hu

Check Also

„Nyár a parton – folyók, tavak, tengerek magyar ecsettel”

A kötetlen nyáridő hangulatát és a vízpartok harmóniáját mutatja be festészeti remekművek segítségével a Várkapitányság …