Itt a spárgaszezon! A legfrissebb spárga egyenesen a termőföldről csak a Kiflinél!

Az utóbbi években egyre tudatosabb vásárlási szokások jellemzik a fogyasztókat – ezáltal a helyi termelőktől származó zöldségek és gyümölcsök is egyre keresettebbek. Az egész világban és már Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend a friss fehér és zöld spárga, amit a Kifli.hu a szedés után frissen, 12 órán belül már ki is szállít. A kínálat azonban a betakarítás miatt korlátozott, így csak az igazán szemfülesek tudják beszerezni az idei szezon első friss spárgáit.

Itt a spárgaszezon!

A spárgaszezon idén az alacsonyabb hőmérséklet és talajfagy miatt később kezdődött, az első szüret késő áprilisban volt. A Kifli.hu weboldalán már kapható a friss, magyar zöld és fehér spárga 500g-os kiszerelésben. „Egyre inkább tapasztaljuk, hogy a vásárlóink tudatosan keresik a hazai élelmiszereket. Ezért alakítjuk úgy a Kifli.hu kínálatát, hogy az garantálja a vásárlóknak a helyi beszállítóktól származó minőségi terményekhez és házi készítésű termékekhez való legegyszerűbb hozzáférést.” – mondta Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezető igazgatója.

A legfrissebb spárga csak a piacokon és a Kiflinél kapható

Az online vásárlás nem csak a vásárlás kényelméről és gyorsaságáról szól, hanem a rendelés tervezésének hatékonyságáról és az ellátási lánc lerövidítéséről is. A Kifli így képes meghatározott mennyiségű mezőgazdasági terméket átvenni, amelyet a legfrissebb minőségében, a betakarítástól számított akár 12 órán belül a vásárlóhoz szállít. A zamatos magyar spárga szezonja most kezdődik, és a Kifli már megkezdte a szállítást. A legnagyobb hazai online élelmiszer-kiskereskedő jelenleg a legszigorúbb minőségi előírásoknak megfelelő magyar spárga beszállítóival működik együtt. A 70 éves múltra tekintő Bács-Zöldért Zrt.-nek Kecskemét határában vannak földjei, ahonnan a Kifli központi raktáraiba szállítja a friss spárgát.

Spárga – 70 éves hagyomány alapján

“70 éves cég vagyunk, Kecskemét határában találhatóak a földek, amelyeken 150-200 ember dolgozik folyamatosan. A nálunk reggel leszedett spárga délutánra már a Kifli.hu vásárlóinak az asztalán tud landolni. Március közepétől egészen júliusig lehet szedni a spárgát. A napi szedésünk a 30 mázsától 70 mázsáig terjed, ez időjárásfüggő. A frissen szedett spárgának az íze, zamata, ízvilága sokkal finomabb, mint annak, amit hetekig tárolnak.” – tette hozzá Bűdi Sándor, a Bács-Zöldért Zrt. egyik tulajdonosa. A cég a Kifli.hu által létrehozott Kistermelői Együttműködési Program (SPSP) keretein belül értékesíti kiváló minőségű spárgáját a Budapesten és vonzáskörzetében, illetve a Balaton és a Velencei-tó körül. 

A spárga egyre népszerűbb a Magyarországon.

A spárgát a zöldségek királyaként is emlegetik. Nem csak a magas C- és E-vitamin tartalma a vonzó, de csökkenti a szívbetegségek kialakulásának lehetőségét és a koleszterinszintet, részt vesz a vércukorszint szabályozásában,antioxidánsokban gazdag. Ugyanakkor néhány évvel ezelőtt még messze nem volt ilyen népszerű hazánkban, újdonsült népszerűsége mögött nem csak a gazdák lelkesedése rejlik, hanem a vásárlók is egyre tudatosabb keresik a minőségi terményeket.  A spárga az egyik legegészségesebb növény, Magyarország pedig kiemelkedő az import és export piacokon is.. „Tavaly több mint 7 tonnát értékesítettünk belőle a Kifli.hu-n. Arra számítunk, hogy az idén ezt a számot is túlszárnyaljuk” – tette hozzá Annus Kornél, a Kifli zöldség-gyümölcs beszerzője.

A Kifli.hu büszkén támogatja a hazai kistermelőket és gazdákat, és mindent megtesznek a magyar gazdaság fenntarthatóságáért. A spárgának egyedi állaga és íze miatt nagyon specifikus, könnyű homokos talajra van szüksége. Jellemzően az Alföldön, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében termesztik, ahol a talaj minősége és az ideális klíma miatt több száz éve hozza az elvárt minőséget. A magyar spárgát kizárólag kézzel szüretelik, és több száz ember dolgozik az aratáson. 

- bdpst24.hu

Check Also

Tony Leung Chiu-Wai szereplésével elindult Enyedi Ildikó új filmje, a Csendes barát forgatása

Elindult az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó legújabb filmje, a …