Hatalmas sikert aratott az Operaház színpadán Plácido Domingo

Telt ház előtt Simon Boccanegraként debütált színpadi szerepben az Andrássy úti dalszínházban a világhírű operaénekes. A közönség több mint 10 perces, szűnni nem akaró álló tapsviharral hálálta meg a régóta várt produkciót. Verdi azonos című operájának főbb szerepeit Plácido Domingo mellett Francesca Sassu (Amelia), Cser Kriszitán (Fiesco), Brickner Szabolcs (Adorno), Szegedi Csaba (Paolo) és Szemerédy Károly (Pietro) énekelte, az Opera Zenekarát és Énekkarát Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényelte.

Noha több évtizedes kapcsolat fűzi a Magyar Állami Operaházhoz, Plácido Domingo korábban még színpadi szerepben sosem lépett fel az Andrássy úti Ybl palotában. A világhírű tenor korábban operai szerepben két ízben lépett fel Budapesten: 1973-ban Puccini Toscájában Cavaradossit alakította Déry Gabriella és Jámbor László partnereként, míg 1987-ben Verdi Aidájában Radamès szerepét formálta meg Polgár László, Tokody Ilona, Jelena Obrazcova és Sólyom-Nagy Sándor társaságában, azonban mindkét produkciónak az Erkel Színház adott otthont.

Az Operaházban az világhírű művész az általa alapított Operalia énekverseny 2009-es döntőjén már a zenekari árokból vezényelte a Magyar Állami Operaház Zenekarát és díjátadóként is színpadra lépett, majd a 2016-ban a Shakespeare Estélyen énekesként is debütált.

Az elmúlt években Domingo az OPERA új játszóhelyének és háttérkomplexumának számító Eiffel Műhelyházban is kipróbálta magát, ahol 2020-ban és 2021-ben is rögzített hangfelvételt karmesterként és operaénekesként egyaránt. Idén márciusban, az Operaház újranyitógáláján három szám erejéig ismét karmesterként állt az OPERA Zenekar élére a 81 éves művész, most viszont Verdi klasszikusában magyar művészek társaságban aratott nagy sikert Plácido Domingo.

A világhírű énekes címszereplésével az évadban még egyszer látható a Simon Boccanegra: az április 27-i, szerdai előadást a tervek szerint az MTVA rögzíti és egy későbbi időpontban az M5 kulturális csatorna műsorára tűzi.

- bdpst24.hu

Check Also

Hatalmas siker volt a Woyzeck bemutatója Székesfehérváron

A székesfehérvári Vörösmarty Színház május 17-én mutatta be a Woyzeck című produkciót a Pelikán Fészekben. …