Indul a visszaszámlálás: egy hét, és eltűnik a műanyagzacskó az Auchanból

Az Auchan áruházakból egy hét múlva eltűnnek a gurigáról letéphető nejlonzacskók. Az áruházlánc elsőként vonja ki a zöldség-gyümölcs osztályokról és a pékáru részlegekről ezeket a súlyosan környezetszennyező, egyszer használatos műanyagokat, amivel évi 172 tonna műanyaghulladék spórolható majd meg.

Helyettük csak a többször használatos, vagy komposztálható és lebomló tasakok maradnak, amelyek már egy ideje szerepelnek az Auchan kínálatában. Így a zöldség-gyümölcs lemérésére szánt környezetbarát zacskó, vagy a ReTasak, ami mosható és praktikusan összefogható, illetve a nagyobb méretű, többször használható táska, amibe akár hat terméket is beletehetünk. A péksüteményeket ezentúl egy dizájnos, biopamutból készült zsákban vihetjük haza, amit szintén lehet mosni. Kevesebb pékáruhoz a műanyagablak nélküli, 100 %-ban papírból készült zacskót kínálják, ami újrahasznosítható, vagy komposztálható. 

Ezekkel a környezetbarát csomagolóeszközökkel jelentős lépést tehetünk környezetünk védelméért. Miután a megvásárolható tasakokat jórészét többször is használhatjuk, ezeket érdemes mindig magunknál tartani, de természetesen arra is van lehetőség, hogy az Auchanban vett termékeket a saját csomagolóeszközünkben vigyük haza. 

Az infografika segít eligazodni az Auchan zöld tasakjai között. Szerezzük be a megfelelőt, és a többször használatosak ezentúl éppúgy legyenek nálunk, mint a telefonunk vagy a lakáskulcsunk!     

- bdpst24.hu

Check Also

Saját villamosenergiát termel a Magyar Suzuki

Átadták az esztergomi gyár területén az új napelemparkot Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki …