Bővülő flottával erősít a GreenGo

  • Áprilistól több mint 400 elektromos autó várja a bérlőket

Tovább növelte a kizárólag villanyautókból álló flottáját a GreenGo: áprilistól már több mint 400 jármű várja a felhasználókat.  A cégnél az elmúlt öt és fél évben a szolgáltatási terület mérete megháromszorozódott, és tavaly a nagyobb csomagok szállítására alkalmas kisteherjárművek is megjelentek a flottában. 

Újabb flottabővítést hajtott végre a közösségiautó-szolgáltató GreenGo: a cégnél az eddigi 320 helyett áprilistól már több mint 400 autó bérelhető. A GreenGo alapítása óta elkötelezett a fenntarthatóság iránt, így a flottát továbbra is kizárólag elektromos autók, Volkswagen e-Up, Skoda Citigo e iV személygépjárművek, valamint áruszállításra is alkalmas Renault Kangoo Z.E. modellek alkotják. 

„Azt látjuk, hogy egyre nyitottabbak az emberek a közösségi autózás iránt. A növekvő igényekre pedig igyekszünk flottabővítéssel és egyre bővülő szolgáltatásokkal válaszolni, ennek részeként a személygépjárműveink között egyre több nagyobb teljesítményű – az eddigi 100-140 km-es távolság akár kétszeresének megtételére alkalmas akkumulátorral rendelkező – modell lesz elérhető, valamint tovább bővítjük majd a szolgáltatási területet is. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az üzleti megoldások is: a kis- és nagyvállalatoknak, cég-, valamint kulcsos autóra, béren kívüli juttatásra és dolgozói kedvezményprogramra egyaránt vannak már ajánlataink” – mondta Ádám Boglárka, a GreenGo vezérigazgatója. 

Rekordok és csúcsidők

Bár a legtöbben Budapesten belül, rövidebb távokra használják a szolgáltatást, a 24 órás napidíj bevezetése óta folyamatosan nő a hosszabb távú bérlések száma is. Ezzel kapcsolatban a GreenGo adataiból az is kiderül, hogy eddig a leghosszabb megtett út egy bérlés alatt 987 km volt, ez nagyjából annyi, mintha Budapestről Milánóig vezetne valaki. 

A legtöbb bérléssel rendelkező ügyfél pedig eddig összesen több mint 2000 alkalommal használta az autómegosztót. A csúcsidőszak hétköznaponként a délután 5 és 8 óra közötti sáv, ekkor bérlik a legtöbb GreenGot, de reggel 7 és 10 óra között szintén megugrik a felhasználók száma. Az autómegosztó főként a húszas-harmincas korosztály körében kedvelt, bár jelentős a negyvenesek aránya is. 

Tulajdon helyett bérlés

Ádám Boglárka szerint a nemzetközi trendek és a GreenGo tapasztalatai is azt mutatják, hogy egyre többen ismerik fel a közösségi autómegosztásban rejlő előnyöket, főként a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot. „A saját tulajdonú autó az idő 96-98 százalékában csupán áll, miközben komoly kiadásokat jelent az üzemben tartása. Az általunk végzett számításokból az derül ki, hogy nagyjából évi 7500 kilométeres használat alatt sokak számára anyagilag is jobban megéri a carsharinget választani, ráadásul az elektromos modellek használatával a környezet védelméhez is hozzájárulhatunk. A felmérések szerint egy közösségi autó akár 5-10 saját gépkocsit is ki tud váltani a forgalomban, aminek köszönhetően hosszú távon, a saját autóbirtoklás visszaszorulásával parkolóhelyek szabadulhatnak fel, csökkenhetnek a dugók, ráadásul a károsanyag-kibocsátás is mérséklődik” – tette hozzá Ádám Boglárka.

2500 tonna szén-dioxiddal kevesebb

A GreenGonál a felhasználók – a kizárólag elektromos flotta használatával – eddig több mint 2500 tonna szén-dioxidtól mentették meg a környezetet, ráadásul a cég az elektromos járművek mellett más aktivitásokkal is védi Földünket. A városi közlekedés által okozott szén-dioxid-kibocsátás ellentételezése érdekében hirdette meg például 2021-ben a Gurulj a Fákért! támogató programot, amelynek keretében eddig már közel 3000 fát ültettek a 10 millió FA csapatával. A GreenGo folytatja a népszerű akciót, hogy bérlői bevonásával tegyenek közösen egy zöldebb környezetért.

- bdpst24.hu

Check Also

Saját villamosenergiát termel a Magyar Suzuki

Átadták az esztergomi gyár területén az új napelemparkot Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki …