Első sörgyári márkaként debütál egy izgalmas kategóriában a Dreher új söre

  • Megjelent a Dreher Bitter Lager, egy karakteresen keserű, alsóerjesztésű sör

Március közepétől érkezik a boltokba a Dreher Bitter Lager, amely a Dreher Sörgyárak által főzött sörök között az eddigi legkeserűbb sör. A felhasznált háromféle komlónak köszönhetően a karakteres jellemzők ellenére is kiegyensúlyozott ízvilágot nyújt fogyasztóknak.

Nemzetközi és hazai szinten is egyre szívesebben kísérleteznek a keserű ízekkel progresszívebb sörkészítők, leginkább a felsőerjesztésű IPA és Barleywine stílusok területén. A Dreher Bitter Lager 50-es IBU értékével most tovább formálhatja a karakteresebb sörökről kialakult fogyasztói véleményeket.

„Az eddigi legkeserűbb sörünk, a dominánsan komlózott Dreher IPA nagyon gyorsan vált népszerűvé és a bevezetése óta töretlenül jól teljesít a piacon. Ezért is gondoltunk arra, hogy a láger kategóriában is mutatunk valami érdekeset a keserű ízek kedvelőinek. Szeretünk kísérletezni, új, merészebb irányokat kipróbálni. Tudjuk, hogy a Dreher Bitter Lagerrel egy olyan receptet valósítottunk meg, ami nem mindenkinek szól, de a célközönségének nagyon fog tetszeni” – mondta el az új variánsról Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzőmestere.

Az IBU (International Bitterness Units scale) szám segítségével nemzetközi szinten is megállapítható egy sör keserűsége. Az 1-100 közötti számozású skálán minél magasabb az érték, annál keserűbb ízre számíthatunk. A hagyományos láger sörök átlagosan 20 körüli IBU értékkel rendelkeznek – az új Dreher Bitter Lager ennek többszöröse.

Az öt alapíz – a sós, az édes, a savanyú, a keserű és az umami – közül a keserűt a nyelvünk tövén érzékeljük és az édessel ellentétben nem születésünktől fogva kedveljük. Az évek során, először más ízekkel kombinálva tanuljuk meg szeretni. Az új sörtípust leginkább azoknak ajánlják a készítők, akik már elől járnak ezen az úton.

A Dreher Bitter Lager a márka többi söréhez hasonlóan kizárólag a három klasszikus összetevőből készül: árpamalátából, komlóból és kristálytiszta vízből. Az új variáns március közepétől kapható a boltokban. A kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban lesz elérhető a termék.

- bdpst24.hu

Check Also

Quo vadis, Európai Politikai Közösség?

Az Európai Politikai Közösség (EPK) a rövid, nem egészen kétéves fennállása óta immáron negyedik csúcstalálkozóját …