Csúcsalkotók aukciója: kié lesz az év műtárgya?

  • Online árverésen a magyar kortárs képzőművészet színe-java
Nyilvánosságra hozták azoknak a magyar topművészeknek a listáját, akiknek csúcsalkotásai esélyesek lehetnek „Az év műtárgya” címre. Az Artotek.hu művészeti közvetítőportálon bemutatott művek április 1-jétől részt vesznek a „Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022” elnevezésű online aukción. Az alkotások egymással is rivalizálnak, hiszen az elkelt tételek közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján dől el, hogy mely alkotás nyeri el „Az év műtárgya 2022” címet.

Októberi indulása óta sok éves hiányt pótol a hazai kortárs képzőművészet elismert alkotóinak és alkotásainak egyik legjelentősebb felülete az Artotek.hu, amelynek látogatói festmények, különböző egyéb technikákkal készült képek, grafikák, szobrok és fotók közül válogathatnak. A közvetítőportál folyamatosan megújuló műtárgykínálatában jelenleg közel 200 alkotó több mint 1000 alkotása látható.

Az Artotek.hu Fine Art Hungary Top 100 elnevezéssel külön kategóriát hozott létre a portálon megjelenő legkitűnőbb művészek számára. A Top 100-as listán szereplők a legmagasabb alkotói kvalitásokat képviselik, műveik megvásárlásával az új tulajdonos bizonyosan időtálló értéket képviselő alkotáshoz jut. A kiemelt alkotókra szakértők tettek javaslatot: Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Nagy T. Katalin művészettörténész, Ledényi Attila, az Art Market Budapest kortárs művészeti vásár alapító-igazgatója, Völgyi Miklós műgyűjtő és dr. Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A több évtizedes alkotói múlttal rendelkező mesterek mellett feltörekvő művészek is jelen vannak az Artotek kínálatában. Ők, az új generáció művészei alkotják a „Fine Art Hungary Next” közösségét, akik közül többen is esélyesek arra, hogy az évente megújuló Fine Art Hungary Top 100 kiválóságai közé kerüljenek.

Az Artotek.hu április 1-én újabb mérföldkőhöz érkezik: a portál művészeinek részvételével egy hónapon át tartó, nagyszabású online aukció indul „Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022” címmel. Az izgalmas licitet ígérő árverés nem csupán lehetőség, hogy új gazdára leljenek a műalkotások, de verseny is egyben. Az aukciót követően az eladásra került műtárgyak közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján kerül kiválasztásra a hazai topművészek csúcsalkotásainak legje, amely elnyeri a „Az év műtárgya 2022” címet.

Az aukción résztvevő és a címre esélyes művek listája március 15-től nyilvános a nagyközönség számára az artotek.hu oldalon.

- bdpst24.hu

Check Also

Fedezd fel Budapest éjszakai életét: A legjobb helyek italozáshoz, táncoláshoz és szórakozáshoz

Budapest, Magyarország fővárosa, évtizedek óta híres a vibráló éjszakai életéről, amely többek közt magában foglalja …