Fedezd fel Dubajt mind az öt érzékszerveddel!

A TripAdvisor 2022-ben a világ legnépszerűbb úti céljává választotta Dubajt. Sok más jellegzetessége mellett Dubaj egy modern, vibráló város, élénk zenei élettel, sokszínű gasztronómiával, és látványos építészeti remekművekkel. Egész évben széleskörű programválaszték várja a családdal, barátokkal, de akár az egyedül utazókat is. Az Emirates heti 5 járatával Dubaj kulturális programkínálata mindössze ötórányi utazásra van Budapesttől.

Íme néhány rejtett gyöngyszem a metropolisz gazdag kínálatából, melyek mind az öt érzékszervet elkápráztatják:

1. Szemgyönyörködtető: A város, mint műalkotás

A Dubai Frame nem csak egy hatalmas képkeret, de egy fontos szimbólum is, ami hídként kapcsolja össze az Emírségek gazdag múltját és impozáns jelenét. A világ legnagyobb képkerete két, 150 méter magas toronyból áll, amelyeket felül egy 93 méter hosszú híd köt össze, 360-fokos kilátást nyújtva Dubaj városára. A hídról lenézve északra Dubaj történelmi és elragadó óvárosa, délre pedig a város híres, modern és lenyűgöző felhőkarcolói láthatóak. 

2. Ezt hallani kell: Dubaj szívverése

A Dubai Opera semmihez sem fogható módon kelti életre a művészetet és a zenét. Az épület az Opera-negyed gyöngyszeme, pedig nem akárhol, hanem a „világ legdrágább négyzetkilométerének” nevezett területén található. A Dubai Opera a város kreatív szíve, otthont adva a legrangosabb művészeti előadásoknak, a legszebb és legmegragadóbb művészeti előadásokat bemutatva Dubajból és a világ minden tájáról érkező művészekkel. 

3. Illatorgia: Nincs emlékezetesebb, mint egy illat

A Miracle Garden „a világ legnagyobb természetes virágoskertje”. A fenntartható kert- és tájépítésre való törekvés érdekében a virágokat és növényeket minimális szén-dioxid-kibocsátással termesztik és szállítják, illetve a vízfogyasztás minimalizálására vertikális ültetési módszereket alkalmaznak. A kiváló minőségű hibrid magokat tálcákba varrják, majd egy speciális talajtípusba helyezik, amely lehetővé teszi a jó levegőztetést és a vízvisszatartást.

A Dubai Miracle Gardenben a „világ legnagyobb viráginstallációját” tekinthetik meg a látogatók, amely egy életnagyságú Emirates A380 géptípust formál, 500 000 friss virággal és élő növénnyel borítva. A teljes virágzáskor 5 millió virágszál nyílik a repülőgép szerkezetéből, amely több mint 100 tonnát nyom (egy valódi A380-as felszállósúlya 575 tonna). 

4. Ízözön: A jó étel a boldogság alapja

A világ ízeit gyűjti össze a Time Out Market, mely egy kulináris újdonság Souk Al Bahar-ban. A trendi beltéri ételpiac a Burj Khalifára nyíló kilátással a város gasztronómiai kínálatát személyre szóló élményként kelti életre, mint például a demó főzőtanfolyamok a top séfekkel vagy a helyi művészek műremekei, melyek közben élő zenei előadásokat tartanak. A hatalmas területű Time Out Marketen találhatjuk Dubaj 17 top séfjének ünnepelt éttermeit.

Az Emirates légitársasággal repülve az ízek felfedezése már a fedélzeten elkezdődik. Az Emirates séfjei regionális ihletésű fogásokat készítenek, így az utasok a fedélzeten is élvezhetik az úti céljuk által inspirált ínyenc ételek sokaságát.

5. Tapintás: A víz érintése

Az Aquaventure Waterpark híres, rekordokat döntő csúszdáknak és attrakcióknak ad otthont, több mint 1 km hosszú saját stranddal, hihetetlen vízicsúszdákkal és játszóterekkel. Ezek közül az egyik legizgalmasabb, a Leap of Faith csúszda, ami egy 27,5 méteres átlátszó cső, amelyet cápák és ráják vesznek körül, vagy az igazi adrenalin löketet biztosító zip-lining. Az Atlantis Aquaventure látogatói 34, felnőtteknek, gyerekeknek és családoknak egyaránt élvezetes csúszdát és attrakciót próbálhatnak ki, többek között a Poseidon’s Tower-t, a Trident Tower-t, a Splashers Lagoon-t és a Splashers Cove-ot, valamint a Raging Rapids-et és az Immortal Falls-t.

+1. Egyszerre érezd az egész világot!

Dubaj 2022. márciusáig ad otthont az Expo 2020-nak. Az Elmék összekapcsolása, a jövő megteremtése (Connecting Minds, Creating the Future) mottóval a világkiállítás célja, hogy inspirálja az embereket, összegyűjtse az innováció és az együttműködés legjobb példáit a világ minden tájáról. 

Ingyenes Expo 2020 szezonbelépő: azok az Emirates utasok, akik az Expo 2020 ideje alatt látogatnak Dubajba, a légitársaságnál foglalt jegyük mellé ingyenesen igényelhetnek szezonbelépőt a világkiállításra, amellyel tetszőleges alkalommal látogathatnak el az esemény helyszínére. További információk az igénylésről az alábbi honlapon érhetőek el.

„Mile-A-Minute” törzsutasprogram: az Emirates Skywards utasprogramjának „Mile-A-Minute” kezdeményezése alapján egy mérföld egy Dubajban töltött percnek felel meg 2022. márciusáig. A meglévő és az újdonsült Skywards tagok, akik 2022. március 31. előtt csatlakoznak a programhoz, az Emirates weboldalán használhatják ki az új pontrendszer előnyeit.  

Beutazási könnyítések: Az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára már nem kötelező a PCR-teszt. Az utazási feltételekről az Emirates weboldalán érdemes tájékozódni utazás előtt.

Az utazási korlátozások enyhülése és a megnövekedett utazási igény alapján az Emirates már több mint 120 célállomásra indította újra járatait, és jelenleg heti 5 járatot üzemeltet Budapestről Dubajba. Az utasok a légitársaság saját fedélzeti szórakoztató rendszerének, az ice-nak köszönhetően több mint 4500 szórakoztató csatorna közül válogathatnak minden osztályon. Az Emirates-élmény részeként az utazók a legkiválóbb borokból válogathatnak és a helyi konyha által ihletett, friss alapanyagokból készült fogásokat élvezhetik. Ezeket a híresen segítőkész és vendégszerető, legkülönfélébb nemzetiségű – köztük magyar – légiutaskísérők szolgálják fel.

Az Emirates biztonsági intézkedései      

Az Emirates bővülő járatkínálata mellett továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, ésgarantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét. A légitársaság ügyfelei idén még több lehetőséget kapnak az IATA Travel Pass használatára is, amely már az Emirates által kiszolgált 50 repülőtéren használható. Emellett a légitársaságrugalmas jegyfoglalást, és COVID-19 egészségügyi utasbiztosítástvezetett be,a törzsutasok szintén megtarthatják mérföldjeiket, illetve státuszuk is meghosszabbításra került.  

- bdpst24.hu

Check Also

itthon a magánegészségügy és az IT-szektor a legerősebb

Vonzó célpont a régió az M&A befektetők körében 2023-ban a globális M&A aktivitás csökkenése mellett Közép- …