Kortársak vagyunk! – április végén indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál

A tavalyi online fesztivál után idén ismét személyesen találkozhatunk a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatán. Április 29. és május 15. között 30 helyszínen, több mint 100 eseménnyel vár minden kortársat a hagyományt újraértelmező és a részvétel lehetőségét kínáló városi ünnep, a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

A Budapest Brandt nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete összefogva több kerülettel és helyi alkotóközösséggel olyan városi fesztivált szervez, amely kilépve a márványtermekből megtölti Budapest köztereit élményekkel. Bő két héten át táncol, zenél, játszik és ünnepel a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat – hiszen mind kortársak vagyunk.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál négy évtizede a kulturális megújulás hírnöke, a város sokszínűségének ünnepe. Az évek óta tartó korlátozások, a távolságtartás után idén mindenkinek a találkozás élményét adjuk: egymással, felfedezésre váró helyszínekkel és izgalmas témákkal. A fellépők és közreműködők saját történeteiken keresztül elmesélik, milyen a világunk és milyenné tehetjük közösen. A kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost, a benne élőket és idelátogatókat.

Az összművészeti programokat és kulturális eseményeket felvonultató rendezvény a hagyományos formák mellett számos alkalmat kínál a közös játékra, a részvételre. A Budapesti Őszi Fesztiválon bevezetett élményutak mintájára tavasszal is több témát ajánlanak a szervezők közös átgondolásra, ezek között szerepel az anyaság, az európaiság és a fenntarthatóság is.

A részletes programok március 17-től lesznek elérhetőek a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján.

Budapesti Tavaszi Fesztivál Facebook 

Budapesti Tavaszi Fesztivál Instagram

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …