Megnyitott a Vatera Galéria, a válogatott műtárgyak új platformja

A Vatera.hu új aloldalán, a Vatera Galérián szakértő régiségkereskedők, művészeti galériák kínálják kiváló állapotban fennmaradt, vagy szakszerűen restaurált műtárgyak és lakberendezési tárgyak ezreit. A francia barokk szekrényektől kezdve az ezüst étkészleten át a kortárs alkotásokig terjedő, folyamatosan változó online katalógus minden darabjának eredetiségére garanciát vállalnak a szakértő eladók. 

Budapest, 2024. október 22. Magyarország első online műtárgykereskedői utcája jött létre a Vatera Galéria elindulásával. A már több mint egy éve újra magyar tulajdonban lévő Vatera.hu az egyik legrégebbi platform, ahol sokan kezdtek el online kereskedni műtárgyakkal, az új szekció beindításával azonban a piactér most új irányok felé nyit. Az új köntösben, a kifejezetten műtárgyak közötti böngészést megkönnyítő felhasználóbarát felülettel jelentkező aloldal a “bolhapiacos” kincseket keresőkénél magasabb szintű vásárlói igényeket szolgál ki: itt ismert hazai galériák kiemelkedő kínálata érhető el, amelynek az 1800-as évektől egészen napjainkig készült válogatott, prémium műtárgyak képezik részét.

A makulátlan műtárgyak platformja

Jelenleg mintegy ötezer kiemelkedő minőségű antik, modern és kortárs műtárgy, dísztárgy és lakberendezési tárgy érhető el a Vatera Galérián belül tizenhárom kategóriában – amelyek közt aukcióra bocsátott, illetve fix áras tételek egyaránt megtalálhatók. Az itt elérhető tárgyak eredetiségét a szakértő eladók, galériák pénzvisszafizetési garancia vállalásával szavatolják.

“Már évek óta tapasztaljuk a műtárgyak iránt való online kereslet fokozódását, amely tovább erősödött azáltal, hogy a Z generáció képviselői egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a munkaerőpiacon. A Vatera Galéria elindításával az volt a célunk, hogy az online műkereskedelem Falk Miksa utcáját keltsük életre, amely képes kielégíteni akár az otthonaikat régi, de makulátlan állapotú tárgyakkal szebbé tenni kívánókat, akár a befektetési célból műtárgyat, régiséget kereső felhasználókat, és jól elkülönül a Vatera alapkategóriáinak kínálatából, amelyek továbbra is az online kincskeresés ideális platformja marad” – mondta el az új szekció beindítása kapcsán Várkonyi Balázs, a Vatera ügyvezetője.

Néhány ezres akvarelltől a több milliós aranyforintig

A Vatera Galéria egy olyan platform, ahol több mint ezerháromszáz festmény közül válogathatnak az érdeklődők. A kínálat minden darabja minőségi és prémium kategóriás, ugyanakkor széles árkategóriát lefed, így az elérhetőbb árú festmények, grafikák éppúgy megtalálhatók, mint a gyűjtők által keresett ritkaságok. A választékban találkozhatunk hétköznapibb olajfestményekkel, akvarellekkel és igazán különleges műtárgyak is fellelhetők, mint például Perlrott-Csaba Vilmos 1921-ben készült avantgárd alkotása, amely hétmillió forint.

A bútorok és lakberendezési kiegészítők kínálatában az érdeklődők csaknem kilencszáz tételt böngészhetnek végig: akad ezek közt biedermeier stílusú tükör, art deco íróasztal, vagy ötvenes évekbeli skandináv bútor is.  

Válogatott, kiemelkedő állapotú érmékből és bankjegyekből is több mint ötszáz darab szerepel az aktuális kínálatban. A numizmatika iránt érdeklődők már néhány ezer forintért is megszerezhetik a negyven-ötvenéves forintérmék teljes forgalmi sorát. Néhány tízezer forintért pedig már eredeti pengős vagy még régebbi, korona bankjegyek, illetve 1600-as évekből származó krajcár érmék is elérhetők. A gyűjtők számára befektetési célra is alkalmas milliós tételek is rendelkezésre állnak, például az előző század elejéről származó Ferenc József arany százkoronás érmék.

“Úgy gondolom, hogy az új Vatera Galéria oldal hiánypótló a piacon, hiszen a kiváló állapotú klasszikus régiségek mellett a mid-century alkotások és a későbbi évekből származó retro tárgyak is egyre népszerűbbek a mai felhasználók körében. Ezek a darabok kényelmesen böngészhetők egy modern, felhasználóbarát felületen, és szakértő eladók által biztosított eredetiségi garanciával megvásárolhatóak” – mondta Veszprémi Nóri, az Urban Antik alapítója.

Most indul a műtárgyak szezonja

A Galériához kapcsolódó kategóriák közül idén a Vaterán a legtöbben festményt, ezüst és arany tárgyakat, ékszereket, valamint Herendi és Zsolnay porcelánokra kerestek rá a platformon.

A Vaterán hagyományosan októbertől december végéig, illetve februártól májusig van a gyűjteményes és műtárgyak szezonja, így várhatóan a Vatera Galéria eladásai is ezekben az időszakokban lesznek a legerősebbek. Az év többi időszakaiban is folyamatos lesz az aloldalon a kimagasló minőségű régiségek jelenléte – az új felületen pedig a korábbinál kényelmesebben, gördülékenyebben lehet műtárgyakat böngészni és megvásárolni.

- bdpst24.hu

Check Also

Továbbra is kihívást jelent a Brexit a logisztikában?

A Brexit hatása az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kereskedelemre, és ezzel egyidejűleg …