A Henkel Magyarország idén is kitűzte a rózsaszín szalagot

  • Folytatódik a tavaly megkezdett „Pink Október” kampány.

A „Pink Október” névre keresztelt mozgalom hosszú évek óta az emlőrák elleni küzdelem és a mellrák kutatás támogatását célozza meg. Ez a rózsaszínbe borított hónap minden évben arról szól, hogy felhívja a figyelmet az emlőrák elleni harcra, valamint az egészséges életmód és a rendszeres szűrés fontosságára.

A mellrák az egyik leggyakrabban előforduló női daganatos megbetegedés. Hazánkban évente átlagosan körülbelül 9500 új esetet diagnosztizálnak, melyek nagy része a korai felismerés szakaszában akár teljes sikerrel gyógyítható. Éppen ezért az edukáció és a megelőzés hangsúlyozása ezen a téren kiemelten fontos. 

Felelős nagyvállalatként a Henkel Magyarország több ponton is erősíti társadalmi szerepvállalását és mivel Consumer Brands portfóliója leginkább a női közönséget célozza meg, ezért elkötelezett amellett, hogy egy, a nőket érintő súlyos betegségre hívja fel a figyelmet. A vállalat 2023-ban a mellrák elleni küzdelemben való részvételt tűzte ki zászlajára és a tavalyi eredmények után a Pink Október kampány idén is megvalósításra kerül.

A kampány ezúttal is három fő pillérre épül: 

Edukáció: a fogyasztók, a munkavállalók, illetve az érintettek minél szélesebb körben való tájékoztatása, ezen keresztül pedig az önvizsgálatra és a szűrővizsgálatok fontosságára való figyelemfelhívás mind bolti, mind pedig online felületeken egyaránt. 

Támogatás: a tavalyi eredményes dm-drogerie markt partneri együttműködést folytatva a fogyasztói promóció keretein belül egész októberben minden egyes dm üzletben, vagy a dm webshopon vásárolt Henkel Magyarország Kft. által forgalmazott termék után a Henkel 5 Forintot ajánl fel az Emlőrák Gyógyításáért Alapítványszámára, amelyet kiegészít 3.000.000 Ft-ra, hogy ezzel is segítse munkájukat és felhívja a figyelmet az évenkénti szűrés fontosságára. Az Uzsoki utcai kórház alapítványa a magyarországi emlőrákkutatás és gyógyítás fejlesztésével, a témával foglalkozó szakemberek, szervezetek tömörítésével és támogatásával, valamint a nemzetközi együttműködési lehetőségek feltárásával foglalkozik. 

Ingyenes szűrés: idén októberben is útjára indult az a szűrőbusz, amely ezúttal is négy magyarországi városba – Budapestre, Nyíregyházára, Szegedre és Győrbe viszi el az ingyenes szűrővizsgálat lehetőségét. A vizsgálatok a FUJIFILM Hungary Kft. által biztosított csúcskategóriás ultrahanggal történnek.

Természetesen saját munkavállalóiról sem feledkezik meg a Henkel Magyarország. A kampány a fogyasztói kommunikáció mellett a vállalat belső berkein belül is hangsúlyos szerepet kap, alkalmazottjai számára idén a Dr. Rose Magánkorházban biztosít preventív szűrést és szakvizsgálatot. Ezzel is még inkább kiszélesítve a Henkel által biztosított munkavállalói egészség és jóllét juttatások körét.

Ne feledjük, hogy egészségünk az egyik legfontosabb kincsünk, és a rendszeres szűrővizsgálatok segíthetnek megőrizni azt. Tegyünk együtt a mellrák ellen! – hirdeti idén is a Henkel Magyarország Kft

www.henkel.hu

- bdpst24.hu

Check Also

A cégek 45%-a létszámbővítést tervez 2025-ben

Optimisták a munkaadói várakozások Nógrád vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre érkezett …