Arany szintű minősítést szerezett a Budapest ONE irodaház akadálymentesség szempontjából

A Budapest ONE irodaház megszerezte az Access4You legmagasabb, arany fokozatú minősítését. Ennek megfelelően a speciális igényű látogatók számára is teljesen akadálymentesen érhetőek el az irodák és a közösségi terek, illetve kerültek kialakításra a mosdók. 

A hazai alapítású, de ma már nemzetközileg is elismert Access4you minősítési rendszer azokat a helyszíneket tekinti akadálymentesnek, amelyek a speciális igényű emberek számára lehetővé teszik az épületben a szabad mozgást, valamint a teljes hozzáférést a szolgáltatásokhoz. Az arany fokozattal rendelkező Budapest ONE irodaházban akadálytalanul közlekedhetnek a kerekesszékesek, a mozgásukban korlátozottak, a babakocsival érkezők, a siketek és nagyothallók, a kognitív zavarral élők, illetve a vakok és gyengénlátók, akár a segítőkutyával járók is. 

„A Futureal már a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít arra, hogy irodai és kereskedelmi fejlesztései bárki számára könnyen hozzáférhetőek legyenek. A Budapest ONE irodaházat már a tervezés első pillanatától egy különleges, emberközpontú és fenntartható épületnek álmodtuk meg. Nem véletlen, hogy olyan meghatározó nagyvállalatoknak ad otthont, mint a Vodafone Magyarország, valamint a British Telecom regionális szolgáltatóközpontja” – hangsúlyozta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze.

A Futureal fejlesztésében Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában valósult meg a 66 000 négyzetméteres komplexum. A Budapest ONE irodaházat úgy tervezték, hogy a minden nemű akadálymentességet minősítő Access4You rendszer mellett megfeleljen a WELL legmagasabb Platina minősítésének, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat értékeli. Emellett a teljes fejlesztés kiérdemelte a fenntartható épületeknek járó egyik legmagasabb, BREEAM Excellent minősítést. A legszigorúbb szakmai standardoknak megfelelően, az időjárás viszontagságainak és a klímaváltozásnak is ellenálló szerkezetű komplexumba energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszert, valamint hővisszanyerős légtechnikai rendszert szereltek be, az irodaház elektromosáram-igényét részben napelemes rendszer biztosítja. 

Az épületben a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de WELL-szoba, tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, valamint az épület tetején egy 500 méter hosszú, rekortán borítású, 360 fokos kilátást nyújtó futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll. Emellett lehetőség van elektromos autók, kerékpárok és rollerek töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is. A közösségépítést segíti elő az épület belsejében lévő fél hektárnyi nyitott köztér, amit egyedi kialakítású zöldterület és színpad tesz közkedvelt találkozóhellyé.  

- bdpst24.hu

Check Also

A cégek 45%-a létszámbővítést tervez 2025-ben

Optimisták a munkaadói várakozások Nógrád vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre érkezett …