Az Etele Plaza ismét az Év Bevásárlóközpontja

Az Etele Plaza-nak ítélték az Év Bevásárlóközpontja és a Store of the Year díjat az Év Kereskedője 2024 versenyen. Az idén ősszel harmadik születésnapját ünneplő komplexum a bevásárló- és szórakoztatóközpontok legújabb generációját hozta el Budapestre.

Az idei évben ez már a második hasonló szakmai elismerés az Etele Plaza számára, hiszen nyáron megszerezte az Év Bevásárlóközpontja – Fenntarthatósági fejlesztések díjat az Év Boltja 2024 versenyén. Az Etele Plaza az indulása óta több mint 150 üzlet mellett élelmiszer-áruházzal, éttermekkel, kávézókkal, fitneszteremmel, gyermekjátszóházzal és szolgáltatások széles körével várja a vásárlókat. A 7000 négyzetméteres, 15 termes ETELE Cinema multiplex moziban többek között Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézer vetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika nyújt egyedi moziélményt.

Az épület külső megjelenését Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete határozza meg, míg belül számos innovatív és emberközpontú megoldás kapott helyett. Az Etele Plaza-ban többek között a hazai tervezésű, világújdonságot jelentő rendszer, az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné segíti a látássérült és vak látogatókat a tájékozódásban. A bevásárlóközpont ugyancsak megszerezte az Access4You arany fokozatú tanúsítványát, ennek megfelelően a komplexum teljes mértékben akadálymentes közlekedést és mosdóhasználatot biztosít. A BREEAM Very Good minősítésű Etele Plaza az első bevásárlóközpont hazánkban, amely fenntartható megoldásaival a kiviteli fázisban is kiérdemelte az egyik legmagasabb környezettudatos épületminősítést. 

A két bejárat közelében a főváros leghosszabb egybefüggő, interaktív LED-falait helyezték fel, a belső térben számos USB-csatlakozóval ellátott pad áll rendelkezésre, a GasztroPlacc gyermekrészlegén pedig egy nagyméretű digitális játszószőnyeg várja a gyerekeket. Az információs pultnál pedig egy magyarul is beszélő humanoid robot, Pepper igazítja útba az érdeklődőket. Tudatos koncepció eredménye, hogy az átriumok adnak helyet a mozgólépcsőknek, a folyosók közepén pedig a liftek helyezkednek el, amelyek kialakítása a luxushotelek felvonóival vetekszik. A hazai bevásárlóközpontok között példátlanul tágasnak számító, a teljes 3. szintet elfoglaló ételudvarban a családosok számára külön étkezőterület is rendelkezésre áll, ahol gyermekméretű asztalok és székek mellett, játszószőnyeg és interaktív játékok is lefoglalják a kicsiket. A gasztró és a moziszint közvetlenül elérhető a tetőparkolóból, a liftek minden parkolószintet összekötnek a retail területekkel.

„Az Etele Plaza az elmúlt években számos hazai és nemzetközi elismerést kapott, ami jól jelzi, hogy fejlesztéseink a vásárlóközönség mellett kivívták a szakma elismerését is” – hangsúlyozta Borsos-Vámosi Dóra, az Etele Plaza asset managere. „Idén kétszer is az év bevásárlóközpontjának választották a komplexumot, és a folyamatos újításaink garantálják, hogy a jövőben is megfeleljünk az egyre magasabb fogyasztói elvárásoknak” – tette hozzá. 

 Az idehaza kivételes építészeti megoldásokat és digitális szolgáltatásokat ötvöző Etele Plaza az Etele tér közvetlen közelében, vagyis a Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, számos busz, távolsági busz és villamosmegálló, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál valósul meg. Az 55 000 négyzetméter bérbeadható területű bevásárlóközpont közvetlen járatokkal akár 10 perc alatt is elérhető a belvárosból. 

- bdpst24.hu

Check Also

Különlegességek baconből 

A bacon egyik legjobb tulajdonsága, hogy a legegyszerűbb ételeket is egészen más dimenzióba helyezi. Gondoljunk …