NAV: „Rendszeres termék”

– elnevezés szerepelt a rakományjegyzéken, melyről kiderült, hogy valójában közel tízezer hamis ruhát jelent. Az elkövető több mint 100 millió forint kárt okozott a „rendszeres termékek” forgalomba hozatalával, amelyek végül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnjelraktárába kerültek.

A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár furgon rakományát vizsgálták át a lajosmizsei pihenőhelyen. A fuvaros különböző csomagokat szállított Bulgáriából Németországba. Több dobozon az áru beazonosítható volt, azonban 5 raklapnyi készletet fekete fóliával tekertek körbe. Mint kiderült, az álcázott raklapokon 10 944 darab Boss, Prada, Dolce Gabbana pulóvereket, melegítőszetteket és kabátokat halmoztak fel. A ruhák csomagolása és silány minősége arról árulkodott, hogy azok mindegyike hamisítvány, amelyet a világmárkák jogosulti képviselői is megerősítettek.

A sofőr azt mondta, hogy nem volt ott az áru felpakolásánál, a furgont zárt raktérrel vette át.

A pénzügyőrök a jogsértő termékeket lefoglalták, melyek mintegy 162 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

- bdpst24.hu

Check Also

AIPM: Még mindig működik a gyermekkori védőoltási rendszer

de a neten terjedő téves információk komoly kárt okoznak Még a koronavírus-járvány fényében sem teljesen …