Egyre több turista fizeti kriptóval az utazásait

Az idei nyár több olyan utazási irodának is hatalmas fellendülést hozott, amely kriptovalutát is elfogad. Az ügyfelek elsősorban a biztonság és kényelem miatt választják ezt a fizetési formát.

A kriptovaluták gyorsan népszerű fizetési móddá váltak a modern utazók körében, ezt bizonyítja, hogy egy év alatt, 2023 januárja és 2024 januárja között, a Travala online utazási iroda kriptovalutás foglalásainak tranzakciós volumene 46 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest, a Binance Pay pedig folyamatosan a legnépszerűbb fizetési lehetőségek közé tartozott. A Travala felhasználóinak 80 százaléka tavaly kriptóval fizetett az utazásért. 

A Despegar, Latin-Amerika egyik vezető online utazási ügynöksége, az első olyan online utazási ügynökség lett a régióban, amely minden szolgáltatásáért elfogadja a kriptovalutát. A legnépszerűbb úti célok foglalásakor a tranzakciók 51százalékát a Despegar alkalmazáson keresztül végezték, főként a 35 év alatti első felhasználók. 

A fizetési megoldást biztosító Binance Pay összekapcsolja az utazókat a kriptovalutát elfogadó kereskedők hálózatával. A Binance Pay segítségével az utazók az egész utazásukat – a repülőjegytől a szállásig és programokig – lefoglalhatják anélkül, hogy valaha is valutát kellene váltaniuk vagy nemzetközi átutalási díjakat kellene fizetniük. 

Egy nemrégiben a Traders of Crypto által készített tanulmány szerint az utazásszervező- és közvetítő vállalatok vezető szerepet játszanak a kriptovaluták elfogadásában, az ágazat vállalkozásainak körülbelül 11,5 százaléka már integrálta a blokklánc alapú fizetéseket. A Singapore Airlines például blokklánc-alapú hűségprogramot dolgozott ki, amely lehetővé teszi a törzsutasok számára, hogy mérföldjeiket digitális tokenekké alakítsák át, amelyeket az adott légitársaság ökoszisztémájában különböző szolgáltatásokra válthatnak be. 

Az utazók számára a blokklánc-alapú identitásellenőrzés az egyik legfontosabb pozitívum, mert így ahelyett, hogy harmadik félre bíznák az érzékeny információik tárolását egy központosított, hackertámadásoknak kitett adatbázisban, a blokklánc rendszerekben tárolt hitelesített adatokat csak akkor kell megosztaniuk az utazási cégekkel vagy kormányokkal, amikor szükséges. 

https://www.binance.com

- bdpst24.hu

Check Also

Mesterséges intelligencia segítségévet készített klipet az Intim Torna Illegál

Gyűlölsz A zenekar alapítója és frontembere, Dorogi Péter hosszabb szünet után az év elején megújult …