Az MP Solutions aranyat nyert a rangos Stevie Awards-on

  • Magyar cég lett Európa leggyorsabban növekvő vállalata

A magyar MP Solutions Kft nyerte el a rangos Stevie Awards fődíját a leggyorsabban növekvő európai vállalat kategóriában. A HR-tanácsadással és fejvadászattal foglalkozó, 100%-ban magyar tulajdonú cég, a pandémia utáni aktív üzletfejlesztéssel érte el a most díjazott eredményt. 

Európa egyik vezető HR tanácsadó és RPO ügynöksége a 2008-ban alapított MP Solutions, amely a 2020-as iparági kihívásokra – amikor a Covid miatt drámaian csökkent a vállalatoknál a toborzás – szolgáltatásiportfólió-tisztítással, termékfejlesztéssel és aktív üzletfejlesztéssel válaszolt. Ekkor fejlesztették tovább a 2017-ben indított Recruitment Process Outsourcing (RPO – kiszervezett toborzás) szolgáltatásukat önálló üzletággá, amely azt jelenti, hogy a toborzási folyamatok akár teljeskörűen kiszervezésre kerülnek, azokat az erre szakosodott professzionális szolgáltató végzi. A hagyományos toborzási megoldásoknál tervezhetőbb, költséghatékonyabb és eredményesebb RPO egy adatalapú megoldás, amely támogatja a toborzási vezetőket és az adott szakterületek vezetőit.

„2021/22-ben a magyarországi versenytársak többsége elsősorban a kiterjedt értékesítésre és további ügyfelek megszerzésére koncentrált, hogy fedezze a COVID és a COVID utáni üzleti korszak kiesését. Mi ezzel szemben arra összpontosítottunk, hogy a környezettel együtt változzunk, és felismerjük a magyar és nemzetközi munkaerőpiacok mintáit és trendjeit, hogy új termékeket és szolgáltatásokat tudjunk kifejleszteni partnereink számára.” – mondta el Pelle Dávid, az MP Solutions ügyvezetője – „Az új üzleti termék bevezetése teljesen más felállást és erőforrásokat igényelt a csapatunktól. Az RPO részlegünk további fejlesztése érdekében növeltük a munkatársak számát, hogy stabilan ki tudjuk elégíteni az ügyfelek igényeit.” 

Pelle Dávid és Majer Balázs

A vállalat két év alatt 15 nagy volumenű RPO projektet nyert, így 2022-re az egyik legnagyobb magyar tulajdonban lévő outsource ügynökséggé vált, amely az üzleti eredményekben is megmutatkozott: a 2021-es 334,2 millió forintos árbevételt 2022-ben 946,1 millió forintra, a 34,5 millió forintos adózott eredményt pedig 290,7 millió forintra növelték. Ez a teljesítmény érdemelte ki az arany Stevie díjat. 

Az RPO mellett létrehoztak két másik üzletágat is: az MPhackS a toborzás kreatív módjaiban és Employer Branding-ben, az MPS Digital pedig a technológiai csapatok kiszervezésében támogatja az ügyfeleket. Az MP Solutions 2023-ban megkapta a Dun & Bradstreet pénzügyileg legstabilabb cégeknek járó AAA (tripla A) minősítését is.

„Úgy gondolom, sikerünk kulcsa a nemzetköziség, az elkötelezettség, a szakma szeretete, a feltétlen szakmai alázat, a kitartás és az optimizmus, hogy a cég még egy nehéz piaci időszakban is képes gyorsan megújulni és a jövőre koncentrálni. Ennek köszönhető, hogy a pénzügyi eredmények mellett, néhány év alatt kisvállalkozásból egy több mint 50 főt foglalkoztató középvállalkozássá váltunk.” – mondta Majer Balázs MP Solutions ügyvezetője

- bdpst24.hu

Check Also

Együttműködési megállapodást kötött a PwC a Debreceni Egyetemmel

A PwC Magyarország ötéves keretszerződést kötött a Debreceni Egyetemmel, melynek értelmében a PwC az elméleti …