Az MBH Bank tanösvényeket fogadott örökbe

  • A bank munkavállalói segítségével újulnak meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényei

Megújulnak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényei az Agrárminisztérium és az MBH Bank Nyrt. együttműködésével, a hazai nemzeti parkok támogatása céljából indított MBH Biodiverzitás Program keretében. A bank munkatársai a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság „Fogadj örökbe egy tanösvényt!” kezdeményezéshez csatlakozva, a nemzeti park kollégáival közösen kezdték meg a természetvédelmi útvonalak felújítását a felsőtárkányi Vár-hegyi és a miskolci Szinva tanösvényeken, a biodiverzitás védelme és a természeti környezet hosszú távú megőrzése jegyében. A hitelintézet önkéntesei aktív szerepet vállalnak a fenntarthatósági és szemléletformáló programokban, ezáltal a gyakorlatban is hozzájárulnak a természeti értékek megőrzéséhez. Ezen felül az MBH Bank elkötelezettségét elismerve, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hivatalosan is Aranyfokozatú Vállalati Önkéntes Partnerévé fogadta a bankot.

Az MBH Bank Fenntartható Jövő Bankja programja keretében tavaly decemberben stratégiai partnerséget kötött az Agrárminisztériummal a hazai nemzeti parkok támogatása céljából. Az együttműködés révén a bank és a nemzeti parkok közös programokat dolgoznak ki a természeti értékek védelme érdekében, idén pedig megkezdődött az MBH Biodiverzitás Programjának gyakorlati megvalósítása. 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság „Fogadj örökbe egy tanösvényt!” kezdeményezéséhez csatlakozva, az MBH Bank örökbe fogadta a felsőtárkányi Vár-hegyi és a miskolci Szinva tanösvényeket, és támogatást nyújtott az útvonalak interaktív fejlesztéséhez. A pénzbeli támogatás mellett, az együttműködés fontos eleme a munkavállalók szemléletformálása és bevonása, ezért a bank és a nemzeti park munkatársai közösen látják el a tanösvények karbantartásához és megújításához szükséges természetvédelmi feladatokat.

A csatolt képen balról jobbra szerepel: Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Szege György, az MBH Bank ESG és Fenntarthatósági vezetője, Varga Zsuzsanna, az MBH Bank CSR vezetője és Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Ennek kapcsán 2024. október 14-én, a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ünnepélyes keretek között hivatalosan is Aranyfokozatú Vállalati Önkéntes Partnerévé fogadta az MBH Bankot.

Közösségi összefogás a biodiverzitás megőrzéséért

A Fenntartható Jövő Bankja program egyik kiemelt célja a biodiverzitás megőrzése. A hazai nemzeti parkok területeinek karbantartása és megújítása meghatározó szerepet játszik a természetvédelmi törekvésekben, a természeti élőhelyek állapotának helyreállítása a helyi ökoszisztémák fenntarthatóságát is elősegíti. A Bükki Nemzeti Park tanösvényeinek rehabilitációja a biodiverzitást megőrző programok első önkéntes eseménye, amelyet a tervek szerint a jövőben további kezdeményezések követnek Magyarország nemzeti parkjainak területén. 

„Nagy öröm számunkra, hogy a Bükki Nemzeti Park „Fogadj örökbe egy tanösvényt!” kezdeményezéséhez való csatlakozásunk nagymértékben támogatja átfogó ESG programunk egyik meghatározó célkitűzését, a biodiverzitás megőrzését. Az MBH Banknál fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink számára lehetőséget biztosítsunk a fenntarthatósági szemlélet elsajátítására, nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban egyaránt. Éppen ezért igyekszünk minél több lehetőséget teremteni számukra, hogy bekapcsolódhassanak környezetvédelmi programjainkba, és örömmel tapasztaltuk, hogy számos önkéntes munkatársunk csatlakozott a tanösvények felújításához” – nyilatkozta Szege György, az MBH Bank ESG és Fenntarthatósági vezetője.

- bdpst24.hu

Check Also

Játék, írószer, plüss gyűjtésbe kezdtek a bohócdoktorok

A FoxPost automatákon keresztül 2024 október hónapban ingyenesen adhatják fel a segítők adományaikat a Bohócdoktoroknak …