A startup szektor idei befektetéseinek 66%-ában vett részt a STRT Holding 

  • A Kürt Akadémia megvásárlásával bővíti oktatási profilját a vállalat

2024 első félévében az STRT Holding folytatta növekedési stratégiáját, melynek keretében az ismertté vált hazai startup befektetések 66%-ban vett részt befektetőként. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat képzési üzletága mára a vezetőképző piac egyik meghatározó szereplőjévé vált, mely pozíciót a Kürt Akadémia oktatási ágának megvásárlásával tovább erősítette. A társaság az év első hat hónapjában növelte árbevételét (145 millió forintra), miközben korábbi vesztesége megfeleződött (87 millió forint), befektetési portfóliója ugyanakkor 270 millió forint felértékelődést hozott.

A STRT Holding konszolidált 2024. évi első féléves árbevétele 145 millió forint volt, ami négyszerese az előző év azonos időszakában elértnek. A negatív előjelű adózott eredmény eközben megfeleződött: 153 millió forintról 87 millió forintra.

2024 első félévében a STRT Holding a befektetési portfólióját is bővítette. A tőkeemelést és (konvertálható) tagi kölcsönöket is magában foglaló portfólió értéke 2023 első féléve óta 1,749 millió forintról 50%-ot meghaladó mértékben, 2,655 millió forintra nőtt, részben a befektetések felértékelődése, részben az új befektetések hatására. A 2023 első félévében 42 aktív befektetéseinek számát a vállalat 2024 októberére megduplázta (84). A STRT Holding 2024-ben eddig ismertté vált hazai vonatkozású startup befektetéseinek 66%-ban vett részt befektetőként. A cégcsoport új befektetéseinek jelentős része az üzleti szoftver (B2B SaaS), az egészségügyi technológiai (MedTech) és a mesterséges intelligencia (AI) szektorokban valósult meg.

“Tavalyi elindulásunkkor azt fogalmaztuk meg, hogy a startup befektetések és a vezetőképzés a két fő területünk. Mára mindkettőben meghatározó szereplők lettünk, és még csak most kezdünk igazán belejönni. Ennek része a folyamatosan bővülő befektetési portfólió és a hazai piacon méltán ismert és elismert Kürt Akadémia oktatási üzletágának megvásárlása. A STRT-ban elsősorban cégvezetőket tanítunk, ehhez jól illeszkednek a Kürt Akadémia komplex vállalatfejlesztési képzései. A küldetésünk változatlan – nemzetközileg sikeres cégeket segíteni tőkével és tudással.” – mondta Balogh Petya, a STRT Holding alapító-vezetője.

A STRT Holding emellett 2024 első félévében növelte az oktatási napjai számát, valamint új képzéseket hirdetett, elsősorban nemzetközi piacra törekvő vállalkozók számára. A vállalat képzésein idén már több, mint 2300 vezető és cégvezető vett részt. Az év első felének legnépszerűbb képzése a vezetők számára szóló, a mesterséges intelligencia vállalati használatát célzó kurzusok voltak.

- bdpst24.hu

Check Also

Hegedüs Éva az EY Az Év Üzletembere Díj győztese

A Gránit Bank társalapítója és elnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva nyerte el a fődíjat az EY Az …