Rekord árbevételt és nyereségét ért el a Pensum Group az első félévben

Megduplázta tavalyi első féléves árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú Pensum Group, miközben nyeresége rekord szintre ugrott. A rekordnak számító, közel 3,8 milliárd forintos árbevétel mellé 170 millió forintot megközelítő adózott eredmény társult, így a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat jó eséllyel rekorddal zárhatja a teljes 2024-es évet annak ellenére, hogy az üzleti környezet továbbra is jelentős kihívásokat rejt. A kiemelkedő eredmény többek között a strukturális átszervezések miatt javuló hatékonyságnak, valamint a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzéséből származó dinamikus bevételnövekedésnek köszönhető. 

A gazdasági környezet nehézségei, a fogyasztás visszaesése és a növekvő adóterhek ellenére is kiemelkedően jó, rekord árbevétellel és eredménnyel zárta 2024 első fél évét a munkaerőpiacon meghatározó pozíciójú Pensum Group Nyrt.. A társaság már tavaly belső struktúrájának átszervezésével és üzletpolitikájának módosításával reagált a kedvezőtlen kiskereskedelmi folyamatokra. A hatékonyságjavulás, valamint minősített munkaerő-kölcsönzőként a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásának növekedésével a vállalat ellensúlyozni tudta a negatív hatásokat és jelentősen növelte árbevételét, eredményességét, ezzel jelentősen erősítve piaci pozícióját. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group így az idei év első felében kiemelkedő, közel 3,8 milliárd forintos árbevételt ért el, ami duplája (+103%) a tavalyi első fél évnek, és megközelíti a tavalyi egész éves 4,8 milliárd forintos árbevételét. A társaság adózott eredménye közel 170 millió forintra, rekord szintre ugrott a tavalyi veszteség után, míg az egy részvényre jutó eredmény 84,73 forint volt az első hat hónapban.

Dr. Hadházy Tamás, a Pensum Group Nyrt. Igazgatóságának a tagja azzal számol, hogy a gazdasági- és munkaerőpiaci kihívások ellenére az év második felében is folytatódhat a dinamikus növekedés. Miközben a minősített kölcsönzői státushoz kapcsolódó harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének volumene várhatóan tovább emelkedik, a Pensum számára kiemelten fontos, hogy elsődlegesen mindig belföldi munkaerővel kísérelje meg a pozíciók feltöltését, amelyet a társaságnál foglalkoztatott magyar munkavállalók számának növekedése is igazol. A Pensum Group célja, hogy akvizíciókkal, stratégiai együttműködésekkel erősítse tovább organikus bővülését. A dinamikus növekedést a vállalat több módon támogatja, így az üzletfejlesztés mellett a belső folyamatokat is optimalizálja, a szinergiákat kihasználja. Ennek során törekszik az adminisztrációs folyamatok automatizálásra, új technológiák, a mesterséges intelligencia alkalmazásának bevezetésére.

www.pensum.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Játék, írószer, plüss gyűjtésbe kezdtek a bohócdoktorok

A FoxPost automatákon keresztül 2024 október hónapban ingyenesen adhatják fel a segítők adományaikat a Bohócdoktoroknak …