Tombor Nelli mellkrák elleni küzdelméről mesél Tatár Csilla új sorozatában

  • Tíz évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot az ismert modellnél

Túlélésünk napja címmel érkezik Tatár Csilla 17. saját gyártású sorozata, melyben Tombor Nelli modell és privát séf mellrák elleni küzdelmét és történetét dolgozza fel. 

Tatár Csilla az utóbbi években kizárólag egészségügyi edukációs, illetve a mentális egészségünkkel foglalkozó műsorokat gyártott saját, nagy elérésű platformjaira. A szerkesztő-producer célja, hogy a nézők szakmájukban elismert szakemberektől, orvosoktól fogyasztható formában jussanak hozzá olyan alapvető és fontos információkhoz, melyeknek az alaptudásunk részét kellene képezniük, de a legtöbb helyzetben ezen ismereteink hiányosak. Az ötrészes sorozat, amely Tombor Nelli ráktúlélő történetét mutatja be, október 1-jén debütál Tatár  Csilla YouTube-csatornáján és Spotify-on, a Szólalj meg! csatornán. 

„Nelli fél évvel ezelőtt keresett meg, hogy szeretné rám bízni életének ezt a meghatározó, és egyben megrázó témáját. Idén lesz 10 éve, hogy mellrákkal diagnosztizálták. A 8 éven keresztül tartó kezelésekről eddig csak a szűk környezete tudott, nagy nyilvánosság előtt nem beszélt róla” – mondta el az új sorozat kapcsán Tatár Csilla. „Most azzal a konkrét céllal ült le velem a kamerák elé beszélgetni, hogy a saját történetén keresztül még több nőt ösztönözzön arra, hogy menjen el évente legalább egyszer rákszűrésre.”

„Nagy reményekkel tele, de mégis félve meséltem el a történetem Csillának. Nehéz egy ilyen intim és féltve őrzött »titkot« megosztani a világgal. De az a tudat, hogy segíthetünk a hasonló nehézségeket átélő nőknek, hogy reményt adhatunk azoknak, akik a diagnózist, majd a kezelési tervet hallva lemondanak a családalapításról és a teljes életről, erőt és bátorságot adott ahhoz, hogy megvalósuljon ez a sorozat” – árulta el Tombor Nelli.

Tatár Csilla hangsúlyozta, hogy Nelli a Túlélésünk napja minden egyes adásában ott lesz, de „muszáj leszögezni, hogy ez mindig egy család betegsége is. Éppen ezért fontosnak tartottuk, hogy azok az emberek üljenek mellette, akik segítették őt a betegség aktív fázisában vagy a gyógyulási folyamat alatt. Tombor Zoltán New York-i fotós, Nelli férje elmeséli, hogy egy férfi társként hogyan éli meg ezt az elképesztően nehéz időszakot. A vendégeink közt lesz még Zákány Lili család- és pártanácsadó, szociológus, Szabó Adrienn, a SOTE transzplantációs osztályának dietetikusa és Dr. Szántó István, Nelli onkológusa.”

A producer azt is elmondta, hogy a sorozat forgatása után számos budapesti és vidéki egészségügyi intézmény csatlakozott projektjükhöz. Így aki a mellrák elleni kampány hónapjában, októberben a „Nelli” nevet bediktálja a programban résztvevő intézményekben, az 10 százalékos kedvezményt kap a mammográfiás emlőszűrés, a komplex emlővizsgálat és az emlő sztereotaxiás mintavétel árából is. A kampányhoz csatlakozó intézmények nevét Csilla és Nelli közösségi oldalain is közzéteszik majd.

- bdpst24.hu

Check Also

Budapestre érkezett a világhírű Monet – The Immersive Experience kiállítás

Megérkezett Budapestre a világhírű Claude Monet immerzív kiállítás (Monet – The Immersive Experience), amely számtalan …