Molnárkocsi karbantartása: Hogyan hosszabbítsd meg az élettartamát?

A molnárkocsi karbantartása nem igényel nagy tapasztalatot, de annál fontosabb, hogy megfelelően odafigyelj rá. Ez a kis kiegészítő nagyon hasznos lehet a számodra például költözés esetén, amikor egy nagyobb tárgyat vagy dobozt kell a kijelölt helyre elvinned. Mit érdemes figyelembe venni a karbantartása és a használata során, hogy minél tovább segíthessen a mindennapi teendőkben?

Molnárkocsi karbantartása – figyeljünk a használati kitételekre

A molnárkocsi karbantartása elsősorban a megfelelő használattal kezdődik. Legtöbbször bútorszállítás vagy nagyobb tárgyak mozgatása során veheted a hasznát. Nagyon egyszerű az alkalmazása, egyszerűen ráhelyezed a kijelölt tárgyat, növényt vagy dobozt, magad felé döntöd, és már húzhatod is a fogantyújának köszönhetően. Mivel kerekeken gurul, ezek tartoznak az elsőszámú kopóalkatrészek közé. A kerekek a beszerzése egyszerű, érdemes egy párat otthon tartani belőle, ha valami történne. Léteznek lépcsőjáró molnárkocsik is, amelyek egyik emeletről a másikra való szállítást könnyítik meg, ezek általában vékonyabb kerekekkel rendelkeznek, így gyorsabb az elhasználódásuk is.

Léteznek már felfújható kerekű molnárkocsik is, amelyek terepen is jól teljesítenek. Ezekbe tüske vagy bármilyen más, idegen tárgy is kerülhet, amelynek következtében leereszthetnek. Érdemes minden használat előtt ellenőrizni, és ha sziszegést hallasz, akkor orvosolni a problémát.

Molnárkocsi karbantartása – minden használat előtt ellenőrizzük

A molnárkocsi karbantartása fontos, hiszen, ha egy nagyobb tárgyat szeretnél egyik helyről a másikra szállítani, akkor nagyon jól jön, ha van otthon. Különböző méretekben és terhelhetőségi szinteken kapható, amire szintén érdemes figyelni, hiszen, ha csak 80 kilós változatot szerzel be, akkor egy 100-120 kilós szekrényt nem biztos, hogy arrébb tudsz majd vele vinni. Minden használat előtt ellenőrizd, hogy nincs-e rajta törés, vagy bármilyen külső, jól látható sérülés, ami befolyásolhatja a további munkádat. Ezek általában strapabíró anyagokból készülnek, azonban előfordulhat korrodálódás, vagy törés, aminek következtében nem tudod használni. Erről is szót ejtenek a Profibarkács weboldalán.

Beltéri, összecsukható molnárkocsi számtalan kiegészítővel

A molnárkocsik karbantartása egyszerű, hiszen csak arra kell figyelned, hogy mikor vetted, mennyi a terhelhetősége, és hogy a tárolás során nem-e esett valami baja. Ezek a szállítási kiegészítők hosszú éveken keresztül a segítségedre lehetnek, ha rendszeresen ellenőrzöd az állapotukat. Fontos még figyelni arra is, hogy kültéren vagy beltéren szeretnéd-e használni, hiszen, ha göröngyös a talaj, akkor az offroad változatok jobban teljesítenek. Ráadásul egy beltéri molnárkocsi könnyedén tönkre mehet, ha földes területen alkalmazod. Emellett érdemes összecsukható változatot választani, ugyanis ezek kisebb helyet foglalnak, valamint az esélye is minimális annak, hogy tárolás során bajuk esik. 

- bdpst24.hu

Check Also

Az Etele Plaza ismét az Év Bevásárlóközpontja

Az Etele Plaza-nak ítélték az Év Bevásárlóközpontja és a Store of the Year díjat az …