A jövő reménységeit segíti a Schneider Electric és az Enactus összefogása

A Schneider Electric és a Schneider Electric Alapítvány az Enactus partnereként támogatja a tíz ország több mint 100 ezer egyetemi hallgatójának részvételével zajló versenyt, melynek során a diákok sürgető társadalmi problémákra keresnek fenntartható megoldásokat. 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, a Schneider Electric Alapítvánnyal együtt, az Enactus nevű szervezet partnereként aktív szerepet vállal az egyetemisták körében meghirdetett verseny eredményes megvalósításában. A megmérettetésen 10 országban (Mexikó, Guatemala, Brazília, Kolumbia, Szenegál, Dél-Afrika, Nigéria, Kenya, Egyiptom és Franciaország) több mint 100 000 egyetemi hallgató vesz részt. 

Az egy éven át tartó program keretében a diákokból álló csapatok feladata, hogy az előzetesen megadott szempontok alapján meghatározzanak sürgető társadalmi problémákat, majd üzleti megoldásokat dolgozzanak ki azok kezelésére. A csapatok az energetikai átmenetre összpontosítva fejlesztik és hajtják végre projektjeiket szakértő mentorok támogatásával.

A Schneider Electric elkötelezettsége túlmutat a hagyományos mentoráláson. A vállalat alkalmazottai aktív szerepet játszanak szakértőként és versenybíróként is a programban.

„A Nemzetközi Ifjúsági Napon egy olyan partnerséget ünneplünk, amely nemcsak a fiatal vállalkozókat erősíti, hanem előmozdítja a pozitív változásokat a közösségekben is. Ez a program szorosan illeszkedik a Schneider Electric „Youth Impact Through Learning” kezdeményezéséhez, amelynek célja a fiatalok képzése az igazságos energetikai átmenet megvalósulása érdekében. Emellett aktívan támogatja a nemek közötti egyenlőséget azáltal, hogy a fiatal lányokat is bevonja a képzési kezdeményezésekbe, ezzel is segítve a pozitív változásokat” – mondta el Jeanne Laurence, a Schneider Electric „Youth Education & Entrepreneurship Program” kezdeményezésért felelős vezetője.

A nyár folyamán több ország is megrendezte saját versenyét, amelyen eldőlt, hogy kik lettek a nemzeti bajnokok. Brazíliában több mint 2700 diák vett részt a programban, az első helyezést a „Faculadde Facimp” csapata nyerte el, akik egy helyi gyümölcs hulladékából készítettek „ökológiai” téglákat.

Egyiptomban az „Arab Academy for Science, Technology & Maritime Transport” csapata 35 riválist megelőzve nyert a „Clima” projektjével, amely a légszennyezés problémájával foglalkozik. Vízijácintot használtak fel Egyiptom első, helyi eredetű aktív szénjének előállítására, és kifejlesztettek egy gyárkéményeknél használható kerámiaszálas szűrőt. Mexikóban a „University of TEC Milenio” kizárólag nőkből álló csapata győzött, akik a fenntartható halászatra fókuszáltak, és garnélarák-hulladékot alakítottak át fűszerkészítményekké.

A Schneider Electric munkatársai szerepet vállalnak majd a már bemutatott csapatok és a további országos győztesek mentorálásában, ami az Enactus Világbajnokságig tart majd, melyet 2024. október 1-jén rendeznek Kazahsztánban.

- bdpst24.hu

Check Also

A Bridgestone Tatabánya önkéntesei is segítik az árvíz elleni védekezést

Az elmúlt napokban a folyamatos és jelentős mennyiségű esőzéseknek köszönhetően kritikus árvízi helyzet alakult ki …