A BMW-nek is gyárt majd katódanyagot a BAMO épülő ácsi gyára

Modern technológiával, biztonságos megoldásokkal épül az ácsi katódanyag-gyár. A csarnok alapozásához több mint 2800 betoncölöpöt, az építkezéshez pedig több mint 58 ezer köbméter vasbetont használnak fel. A tervek szerint 2025 második felében indul a próbaüzem a Bamo Technology Hungary létesítményében, ahol többek között a BMW számára is gyártanak majd alapanyagot. 

Az év első felében indult legnagyobb magyarországi magasépítési projektek közé tartozik a BAMO Technology Hungary Kft. ácsi katódanyag-gyárának építése. A 41 ezer négyzetméteres létesítmény a kínai cég első európai üzeme lesz, ahol az elektromos autók akkumulátoraiban használt katódanyagot gyártanak majd.

A világ legfejlettebb és legbiztonságosabb gyártási technológiáját hozzuk Ácsra. Partnereink között tudhatunk számos nyugat-európai elektromosautó-gyártót, például a BMW-t” – fogalmaz Fülöp Ferenc, a BAMO közkapcsolati igazgatója.

A május 21-én megkapott építési engedély birtokában elsőként az épület alapozása valósult meg, több mint 2800 betoncölöppel. Különleges megoldásnak számít, hogy a teljes gyártócsarnok cölöpalapozást kapott. Az építkezés napról napra látványosabb.

Jelenleg a szerkezetépítési fázisban vagyunk, az előregyártott és monolit szerkezetek párhuzamosan épülnek a területen. Az építkezéshez több mint 58 ezer köbméter vasbetont és 70 ezer négyzetméter födémpanelt használunk fel” – tájékoztat Bajcsay Márton, a kivitelezést végző Market Építő Zrt. műszaki igazgatója.

Az építkezés következő látványos szakasza a csarnok külső burkolása lesz. Ezt a belső szakipari feladatok, a gépészeti, az elektromos munkák követik, végül pedig a tereprendezés, az utak és a parkolók kialakítása. A tervek szerint 2025 második felében kezdődik el a próbagyártás az üzemben.

- bdpst24.hu

Check Also

A magyar lakosság háromnegyede küzd valamilyen krónikus egészségügyi problémával

egyre népszerűbbek a természetes gyógymódok A magyar lakosság 75 százalékának van valamilyen egészségügyi problémája, a …