Elképesztő: Gajdos Tamás aranyérmes a masters öttusa világbajnokságon

A televíziós műsorvezető óriási hajrával lett aranyérmes a hazai rendezésű világbajnokságon a 60 és 70 év közötti korosztály négytusa, vagyis lovaglás nélküli versenyszámában – adta hírül elsőként a holmozogj.hu. Ebben a sportágban ez Gajdos Tamás első világbajnoki címe, laser run-ban, tehát a futás és a lövészet kombinált számában korábban már ötször volt a világ legjobbja. 

Magyar győzelemmel zárult a gyömrői öttusa masters világbajnokságon a férfiak 60 és 70 év közötti korosztályában a négytusa verseny. Gajdos Tamás az első két szám, a vívás és az úszás után a hatodik helyen állt, ám a mindent eldöntő kombinált számban, a laser run-ban óriásit hajrázott és magabiztosan szerzett világbajnoki címet.

– Magam sem hiszem el, hogy ez sikerült! A dobogótól fél percre voltam, azt reálisnak tartottam, hogy egy érmet elcsíphetek, de az arany nagyon messzinek tűnt – mesélte a célban boldogan a holmozogj.hu-nak a 66 éves műsorvezető.

– Láttam, hogy a sok eső miatt borzalmasan mély és sáros a pálya, ezért – mivel semmi nem tiltja – stoplis cipőt vettem fel a futáshoz. Bejött, tökéletesen kapaszkodott a sárban, ráadásul a lőtéren is jól céloztam, így sikerült a bravúr – folytatta Gajdos Tamás.

Amilyen szerencséje volt a cipőválasztással, olyan pechje a lézerpisztollyal. Szombaton ugyanis elromlott a saját pisztolya, kölcsön kellett egyet kérnie, ám az is elromlott, így a laser run rajtja előtt 5 perccel kapott egy harmadik pisztolyt, ami akkor volt életében először a kezében.

– Ilyen izgalmakat már nehezen visel az ember szíve 66 évesen, de a lényeg, hogy a végén elsőként értem célba – zárta az élménybeszámolót a friss világbajnok.

Gajdos Tamás fiatalon versenyszerűen atletizált, a laser run-nal néhány éve foglalkozik komolyabban, olyannyira, hogy korosztályában már ötszörös világbajnok. A vívással és az úszással kiegészült négytusában viszont most lett először a világ legjobbja.

– Van élet 60-on túl is! Ezt üzenem mindenkinek a világbajnoki dobogó legfelső fokáról is. A rendszeres testmozgás fiatalon tart, nem kell mindenkinek annyira komolyan vennie, ahogy én csinálom, de sétáljon, kocogjon, ússzon, vagy kerékpározzon heti 300 percet, és sokkal jobb lesz az élete – tette hozzá Gajdos Tamás.

A műsorvezető közösségi futásra is várja a jelentkezőket, minden csütörtökön a 17. kerületi Riz Levente Sportközpontnál. A napokban indult, aktív életmóddal foglalkozó holmozogj.hu portálon pedig rendszeresen megosztja majd szakértői tanácsait az olvasókkal.

Fotó: Gajdos Tamás

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …