“A Hold színes árnyékai” – Egynapos pop-up képzőművészeti kiállítás a BMC-ben 

  • A kiállítás egy izgalmas utazásra invitálja a látogatókat, mely során a Hold és a női lélek különleges kapcsolatának mélységeibe kínál betekintést

Izgalmas és érzelmi húrokat pengető esemény készül Budapesten: „A Hold színes árnyékai” címmel, melynek témáját a Hold és a nőiség közötti sajátságos kapcsolat ihletett. A rendhagyó egynapos pop-up képzőművészeti kiállítás szeptember 7-én várja a látogatókat a Budapest Music Centerben. Az esemény az értelmi fogyatékossággal élő felnőtteket lakhatással, gondozással és művészeti foglalkozásokkal támogató Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány, Marton Ancsa, az Art on Me alapító divattervezője, valamint Csonka Liberta, filozófus közös szervezésében valósul meg. 

Az egyedülálló művészeti tárlatra látogatók Telek-Fejér Bernadett és Búza Virág fotográfusok által a Lámpás Alapítvány gondozottjairól készített fényképeket, illetve a szellemi fogyatékossággal élő művészek képzőművészeti alkotásait tekinthetik meg. A szervezők célja, hogy a kiállított alkotások ne csak pusztán vizuális élményt nyújtsanak, hanem mélyebb gondolatokat és érzéseket ébresszenek a látogatókban a feltétel nélküli elfogadásról és a gondoskodó női létről. 

Az eseményt izgalmas, gondolatébresztő programok színesítik. Az érdeklődők egy kerekasztal-beszélgetést is megtekinthetnek. A beszélgetésben Marton Ancsa, az Art on Me alapító divattervezője a divat és a nőiesség kapcsolatáról, Frankel Erika, a Lámpás Alapítvány családias otthonainak vezetője az alapítvány missziójáról oszt meg gondolatokat a közönséggel. Továbbá a női test anatómiájának szakértői, a közösségi médiában népszerű “Nődokik” hármasa közül ketten, Dr. Baradács István és Dr. Czébely-Lénárt András is részt vesznek a beszélgetésben. A beszélgetést Csonka Liberta, filozófus moderálja, ahol az említett témák mellett beszélgetnek majd a Hold sokszínűségéről, annak testre és lélekre gyakorolt hatásairól, a nőiesség megélésének formáiról és arra a kérdésre keresik a választ: létezik-e női filozófia

A programkínálat a pop-up kiállítás nyitvatartásának ideje alatt a klasszikus zene kedvelőinek is kedvez, hiszen hallható lesz Lukács Miklós cimbalom művész és Boros Mihály szaxofonos duó előadása, valamint a Faery Music zenés-táncos összművészeti produkciója is. Mindemellett kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőség nyílik közös kézműves alkotóműhelyekben és foglalkozásokon való részvételre is, ahol fonatkészítéssel, üvegfestéssel és üvegékszerek készítésével is megismerkedhetnek. Az est házigazdája Kraszkó Zita.

Az egynapos pop-up kiállítás 2024. szeptember 7-én, szombaton 17:00 és 21:00 óra között tekinthető meg a Budapest Music Centerben. A kerekasztal-beszélgetésre 17:30 és 18:30 között kerül sor.  A közös kézműves foglalkozásokon való részvételre már 16:30-tól van lehetőség, egészen az esti zárásig.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.  A belépés díjtalan.

Az eseményt a Budapest Music Center a helyszín biztosításával támogatja. A kiállítás kommunikációs szakmai tevékenységét a Grayling Hungary Kft. pro bono biztosítja.

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …