Szeptember közepén érkezik a IV. Geopolitikai Summit

A Danube Institute és az amerikai The Heritage Foundation immár negyedik alkalommal rendezi meg Budapesten nemzetközi geopolitikai csúcstalálkozóját, amelynek címe és központi témája: „Whose New World Order?”. A szeptember 17–18 között zajló rendezvényre a világ minden tájáról érkeznek előadók, köztük olyan nemzetközileg elismert politikusok és véleményformálók, mint Dr. Swapan Dasgupta indiai újságíró és politikus, Ryszard Legutko volt európai parlamenti képviselő vagy James Carafano, a washingtoni The Heritage Foundation nevű konzervatív think tank elnökének vezető tanácsadója.

Kinek az új világrendje? Erre a kérdésre keresi a választ a Danube Institute és a washingtoni székhelyű The Heritage Foundation szeptember 17–18-án megrendezésre kerülő kétnapos geopolitikai csúcstalálkozója, amelyen nemzetközileg is elismert politikusok, akadémikusok, diplomaták és véleményformálók vitatják meg korunk legfontosabb kérdéseit:

  • Kinek az új világrendje van kialakulóban?
  • A baloldal vagy a jobboldal lesz-e képes uralni a közeljövőt?
  • Az államok vagy a vállalati érdekek dominálnak-e majd, és melyik az előnyösebb?
  • Ki határozza meg a játékszabályokat egy többpólusú világban?
  • Melyik energiastratégia készíti fel legjobban a társadalmakat a nehéz időkre?
  • Melyik béke- és igazságnarratíva diadalmaskodik az egyre növekvő globális konfliktusok közepette?
  • Hogyan alakul a NATO szerepe a globális hatalmi viszonyok között?

A kétnapos konferencián mások mellett olyan nemzetközi szakértők is felszólalnak, mint Dr. Swapan Dasgupta indiai újságíró és politikus, a washingtoni National Conservatism konferencia egyik fő előadója, Ryszard Legutko volt európai parlamenti képviselő, James Carafano, a The Heritage Foundation elnökének vezető tanácsadója vagy Dr. Michael Doran, a Hudson Intézet Közel-Keleti Béke- és Biztonsági Központjának igazgatója.

Csatlakozik továbbá a felszólalókhoz a Danube Institute két senior vendégkutatója, Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök és Lord David Frost politikus és diplomata is, akinek nevét a korábbi brit miniszterelnök, Boris Johnson európai ügyi főtanácsadójaként, illetve a Brexit-tárgyalások vezetőjeként ismerhettük meg.

https://danubeinstitute.hu/

- bdpst24.hu

Check Also

Szabó Barnabás a VELUX Cégcsoport új üzemeltetésért és ellátásért felelős vezérigazgató-helyettese

Új üzemeltetési és ellátási vezérigazgató-helyettest nevezett ki a VELUX Cégcsoport: Szabó Barnabás 2024. szeptember 1-jétől …