Utolsó Borszerda est július 31-én a Budai Várban

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata július 31-én utolsó alkalommal várja idén nyáron a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A különleges kiállítások, az izgalmas tárlatvezetések, élő zene, a borkóstoló és a csodálatos panoráma a múzeum teraszairól, ezen az esten is garantálják a felejthetetlen élményt és a kikapcsolódást.

Július 31-én a Borszerda est középpontjában a 20. századi magyar képzőművészet és a nemrég megújult Modern idők című kiállításban áll, ahol többek között Rippl-Rónai József, Gulácsy Lajos, Czóbel Béla, Czigány Dezső, Kernstok Károly, Bortnyik Sándor vagy Moholy-Nagy László műveit láthatja a közönség. Barki Gergely művészettörténész A Vadak Nyolcakká szelídülése címmel 19.30-tól tart tárlatvezetést a Modern idők című kiállításban, Horváth Ágnes, a tárlat kurátorának vezetésén pedig az érdeklődők megtudhatják, hogy hogy mi tesz egy műalkotást modernné. Sepsey Zsófia művészettörténész pedig Rippl-Rónai József és a századforduló művészetét mutatja be 20.00-kor kezdődő előadásában.

A bábu megszólal című Anna Margit életművét bemutató időszaki kiállításban 18.15-től Winkler Nóra művészeti menedzser és Topor Tünde művészettörténész kalauzolja az érdeklődőket.

A programon a Hajós-Bajai borvidék két borászata, a Koch Pincészet klasszikus-, valamint a Sziegl Pince natúrborai közül választhatna, az esten Berdisz Tamás zongorista játszik népszerű jazzstandardeket.

Az est részletes programja: https://mng.hu/programok/borszerda-a-modern-muveszet-szuletese/20240731/

www.mng.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Fogyatékossággal élő tagokból álló kórus segíti a Mikes Lélekközpont megépítését

A Nem Adom Fel Alapítvány által létrehozott Never Give Up Gospel Kórus idén is különleges eseménnyel …