- ESPRESSO TONIC EXTRÁKKAL
A klasszikus tejes-fagylaltos jegeskávékat mindenki ismeri, az igazi ínyencek azonban az utóbbi években már felfedezték a tonik és kávé kombinációjában rejlő lehetőségeket is. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő espresso tonic (vagy ahogy sokan hívják, E. T.) megihlette a Nespresso kávénagykövetét, Márkosi Balázst is. Az alábbi kávéreceptekkel azt üzeni, engedjük el bátran a fantáziánkat, és kísérletezzünk az elsőre akár szokatlannak tetsző párosításokkal is.
Tropical Ice Leggero espresso tonic
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
- 7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 40 ml hidegen préselt ananászlé
- 120 ml tonik
- 2 kezeletlen héjú limegerezd
- 1 szelet szárított ananász
Elkészítés:
- Helyezzük a nagyméretű jégkockákat egy nagy, átlátszó pohárba, majd finoman facsarjuk bele a limegerezdek levét. Tegyük a pohárba a gerezdeket is.
- Töltsük a jégkockákra először az ananászlevet, majd ezt követően óvatosan öntsük rá a tonikot. Ügyeljünk rá, hogy szépen megmaradjanak a rétegek.
- Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét közvetlenül a pohárba.
- Díszítsük az italt szárított ananásszal.
Pink Ice Leggero espresso tonic
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
- 2 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 100 ml pink tonik
- 1 kezeletlen héjú limegerezd
- 1 hámozott licsi
- ehető virág a díszítéshez
Elkészítés:
- Helyezzünk a jégkockákat egy shakerbe, készítsünk el rá 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét. Zárjuk le a shaker tetejét, majd alaposan rázzuk össze, amíg már nem halljuk a jégkockák kocogását.
- Öntsük egy lehűtött koktélospohárba a hideg pink tonikot, majd facsarjuk bele a lime levét.
- A korábban készített kávéhabot rétegezzük óvatosan a tonik tetejére, majd díszítsük koktélpálcára szúrt, hámozott licsivel és ehető virággal az ital tetejét.
Freddo Intenso citrus twist
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
- 7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 200 ml Bitter lemon üdítő
- 1 hosszú uborkaszelet
- 1 bio citromhéjdarab
Elkészítés:
- Egy zöldséghámozóval vágjunk le az uborkából egy vékony szeletet, majd helyezzük egy nagyobb, átlátszó, öblös pohár belső falára.
- Tegyük a jégkockákat a pohárba, majd öntsük fel 200 ml Bitter lemon üdítővel.
- Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso kávét a pohárba.
- Díszítsük az italt formára vágott citromhéjjal.
A Nespresso nyári kollekciójának jegeskávéi elérhetők a nespresso.com oldalon vagy a Boutique-okban a készlet erejéig.