Ügyfeleit és munkavállalóit is jótékonykodásra ösztönzi a biztosítási platform

A CHERRISK társadalmi felelősségvállalása közösségi programja mellett a munkavállalók szemléletformálására is kiterjed. A vállalat ezért már második éve szentel egy teljes szervezeti csapatépítő napot közös önkéntes programnak, amely révén a kollégák egy munkanap keretében kóstolhatnak bele a jótékonyságba. Március 22-én a vállalat dolgozói a CHERRISK idei éves jótékonysági partnerénél, a Budapest Bike Maffiánál önkénteskedtek.

„Egy közösen eltöltött önkéntes nap lehozza a jótékonyság élményét a stratégiák és Excel-táblázatok szintjéről a személyes tapasztalás szintjére. Mivel a társadalmi felelősségvállalás a missziónk és az üzleti modellünk része, magától értetődő, hogy a kollégákat is bevonjuk ebbe” – mondta el Kocsis Tamás ügyvezető.

  • A magyarországi nonprofit szervezetek, reagálva a forprofit szektor munkáltatói igényeire, egyre több és változatosabb csapatépítő programot kínálnak kiajánlható szolgáltatásként, amelyek – az önkéntesek bevonása mellett – fontos bevételi forrást is jelentenek számukra. A Budapest Bike Maffia által szervezett önkéntes nap során a CHERRISK munkatársai több mint 200 szendvicset és 80 adag lecsót készítettek budapesti hajléktalanszállók lakói számára, az ételadományt pedig a program végén az egyesület önkénteseivel közösen célba is juttatták. (A programról készült videós élménybeszámoló ide kattintva érhető el.)

Adó 1% felajánlásra és közös jótékonykodásra ösztönzi munkavállalóit a CHERRISK 

A május 21-i adóbevallási határidő közeledtével a CHERRISK kiemelt munkáltatói felelősségének érzi, hogy ösztönözze és segítse munkavállalóit az szja 1+1% felajánlásban. A vállalat belső tudásmegosztó eseményt és rendszeres emlékeztetőket is biztosít ebben az időszakban, amik célja, hogy a kollégák felismerjék az 1% támogatási forma fontosságát, megtalálják azokat a szervezeteket és ügyeket, amelyek mögé jó szívvel be tudnak állni, és további eszközöket is kapjanak a mindennapi, saját élethelyzetükhöz illő jótékonykodáshoz. A márciusi önkéntes nap is ezen törekvés része, amin keresztül a munkatársak nem csak közösen segítettek, hanem egyénileg is megtapasztalhatták az önkéntesség élményét, hogy később akár magánemberként is részt vegyenek hasonló programokban.

- bdpst24.hu

Check Also

TECHXPO 2024: négynapos, nemzetközi technológiai show

rendeznek novemberben Budapesten  10 ezer látogatót várnak a szervezők az eseményre, melynek a Millenáris ad …