Újabb lebilincselő produkció érkezik Debrecenbe

  • Ferenczi György, Arany és Petőfi 
Arany János és Petőfi Sándor levelezését hamarosan izgalmas koncertszínházi előadásban ismerheti meg a Debreceni Tavaszi Fesztivál közönsége. E bensőséges baráti párbeszédbe minden belefér; magánélet, politika, pénz, közélet és persze a költészet megreformálásának nagyratörő víziói. Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Tükrös Zenekar és két tehetséges végzős színészhallgató, Krasznai Vilmos és Liber Ágoston elevenítik meg a fiatal költők életének talán legfontosabb két évét, a kettejük levelezéséből áradó átütő humorral.
A költők egymáshoz írt verseire Ferenczi György készített zenét, míg a népdalokban fellelhető Petőfi-versek a Tükrös Zenekar muzsikájára szólalnak meg. Az előadást Liber Endre koncepciója alapján Hégli Dusan koreográfus, rendező és Enyedi Éva színésznő, dramaturg viszi színpadra.
Az előadás a Művészetek Palotája után kerül a Debreceni Tavaszi Fesztivál színpadára annak évfordulója alkalmából, hogy 175 évvel ezelőtt ideigenesen Debrecen lett a nemzet fővárosa. Az előadást a Kölcsey Központ Nagytermében április 11-én 19 órától láthatja a közönség.
További programok itt: https://debrecenitavaszifesztival.hu/
(Fotók: Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák)

- bdpst24.hu

Check Also

AVON: Fenntarthatóság, mint alapvető üzleti stratégia

AVON Responsible Business Report 2023 Az AVON eredményei és 2023-ban tett fenntarthatósági vállalásai A fenntarthatóság, …