Hogyan válasszunk etetőhajót?

  • A megfelelő etetőhajó kiválasztása számos tényezőtől függ, érdemes megfontolni a bérlést is. Ismerd meg az etetőhajók árát kölcsönzés esetén. Kattints most!

Az etetőhajók egyre népszerűbbek a horgászok körében, hiszen ezek a modern készülékek új szintre emelik a horgászatot. A megfelelő etetőhajó kiválasztása azonban sok tényezőtől függ, beleértve az egyéni igényeket, a vízterületet és nem utolsó sorban a költségvetést.

Cikkünk segítségével könnyebben kiválaszthatod a számodra megfelelő etetőhajót.

Egy etetőhajó legfontosabb funkciói és fizikai paraméterei

A megfelelő etetőhajó kiválasztásához célszerű megnézni a szerkezet kapacitását, sebességét és a széllel szembeni ellenálló képességét. Az utóbbi azért fontos, hogy etetésnél megfelelő volumenben tudjuk bejuttatni a pelletet, bojlit és különféle magokat.

Egy modern etetőhajó nem csak erős és strapabíró, hanem gyors is. Akár 25 km/órás sebességgel haladhatnak a víztükrön, ezzel értékes perceket nyerve.

Az etetés mellett elvárható, hogy a hajó ugyanúgy tudja a behúzást is 400-500 méteren, amely standard irányszámnak tekinthető. Ma már számos modell rendelkezik GPS-el, világítással,  halradarral vagy éppen automata visszatérési funkcióval. Egy olyan hajó, amely képes előre-hátra haladni kiemelten hasznosnak bizonyulhat. Vannak olyan típusok is, melyeket automatikusan be tudunk küldeni az előre meghatározott helyre.

Kiegészítők

Néhány etetőhajó típusra utólagosan is felszerelhető szonár, GPS és víz alatti kamera. Ezek azért lehetnek szükségesek, hogy pontosan meg lehessen találni a halakat és csalétkeket. Jó tisztában lenni azzal, hogy a kiválasztott hajó kínál e hasonló lehetőségeket az utólagos fejlesztésre.

Az etetőhajó energiaellátása is egy kulcsfontosságú kérdés, amihez szintén szükséges kiegészítőket vásárolni. A legtöbb horgász egy pót akkumulátort szerez be, de vannak, akik szivargyújtós autós töltőt , így helyben is tudják tölteni az akkumulátort.

Honnan célszerű vásárolni?

Mindennél fontosabb szempont, hogy jól leinformálható helyről szerezzük be a csalások elkerülése érdekében. Pénztárcabarát modellek nem csak másodkézből vásárolhatók, érdemes alaposan körülnézni boltokban is, hiszen egy új termék vásárlása esetén garanciát is kaphatunk. Azonban, ha valaki sokallja az árát, vagy csak esetenként tervezi az etetőhajó használatát, annak érdemes tájékozódni az etetőhajók áráról kölcsönzés esetén. A bérlés abban az esetben is megfontolandó, ha nem vagyunk biztosak a típust illetően és vétel előtt ki szeretnénk azt próbálni.

Tapasztalatok, vélemények

Ha továbbra sem vagyunk biztosak abban, hogy milyen hajó lenne a megfelelő, érdemes lehet online vásárlói véleményeket és tanácsokat olvasni más, tapasztalt horgászoktól. Az interneten sok felhasználó megosztja a tapasztalatait, így egy még átfogóbb képet kaphatunk az adott típusokról.

Horgászat előtt mindig tájékozódjunk

Nagyon fontos, hogy az etetőhajók alkalmazása és a horgászat megkezdése előtt mindig tájékozódjunk a helyi horgászati törvényekről és előírásokról annak érdekében, hogy ne ütközzünk hatósági problémákba. 

Összegezve, etetőhajó választáskor fontos figyelembe venni az egyéni igényeket és preferenciákat, valamint a rendelkezésre álló költségvetést. Ha alaposan átgondolod ezeket a tényezőket te is könnyebben megtalálhatod a számodra megfelelő etetőhajót, ami éveken keresztül a horgászfelszerelésed része lehet.

- bdpst24.hu

Check Also

Több mint 20 ezren látogattak ki a 11. Kürtőskalács Fesztiválra

3 nap, rekordszámú látogató, több mint 9500 darab eladott kürtőskalács és végtelen örömteli pillanat. Október …