Ezek lesznek 2024 legtrendibb lakberendezési stílusai

  • Kíváncsi vagy rá, hogy melyek lesznek a 2024-es lakberendezési trendek, amelyek az otthonok stílusát meghatározzák? Kattints most és eláruljuk!

Ahogy beköszöntött az új év, egyre több lakberendezési trend körvonalazódik, amelyek meghatározzák 2024-es stílusirányzatait. Az emberek egyre inkább keresik az otthonukba a funkcionalitást és a harmóniát, miközben stílusos és divatos környezetet teremtenek. 

Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy melyek lesznek a legtrendibb lakberendezési stílusok, amelyek uralni fogják az év tervezését és dekorálását.

Előtérbe kerülnek a minták

Az otthonokban 2024-ben előtérbe kerülnek a minták. A mértani és absztrakt motívumok kárpitokon, textíliákon és tapétákon felfrissítik a belső tereket, egyedi és izgalmas vizuális élményt nyújtva. A növényminták és a nagyméretű minták rendkívül népszerűek lesznek az idei évben.

A prémium minőségű asztalterítők kiválóan mutatnak az otthonokban. Stílusosak, időtlenek és kellemes tapintásúak, nem mellesleg a tisztításuk is rendkívül egyszerű, tökéletes kiegészítői a stílusos otthoni környezetnek.

Újra divatban a retro

2024-ben a retro stílus újra felvirágzik az otthonokban, miközben az 1970-es évek hangulatát idézi meg. A földszínek, a rattan bútorok és a bohém elemek dominálnak. A trendek természetes körforgása révén ez a stílus újra előtérbe kerül, és az otthonokba hozza a múlt melegségét és kényelmét, de egyúttal egyedi és trendi megjelenést kölcsönözve nekik.

Friss és időtlen design

Az általános esztétikai preferenciák időtálló modernizmus felé mutatnak. A mid-century modern, skandináv és minimalista stílusok vezetnek, míg a rusztikus és klasszikus cottage stílusok háttérbe szorulnak.

Természetes falfelületek

2024-ben rendkívül népszerűek lesznek a természetes falfelületek, a különleges felületkezelések, többek között a natúr vakolt falfelületek, a görbe és szabálytalan formák a falakon, illetve a mészfesték is egyre népszerűbbé válik. A mintás tapéta eddig is népszerű volt, 2024-ben ez annyiban változik, hogy a falakról már a mennyezet felé is áttérnek, a mintafestés és a mintás mennyezet nagyobb népszerűségnek örvend. 

Tarol a zöld és a földszínek

A földszínek, például a gazdag csokoládé, az égő narancs, a sötét mustár és rozsdabarna is uralkodóak lesznek. Bár a kék árnyalatok egyre népszerűbbek lesznek, a lila szín népszerűsége csökken, így a levendula átmenetileg eltűnhet a palettáról. 2024-ben várhatóan a zsályazöld lesz a legnépszerűbb szín, korábban évekig a smaragdzöld vezette a népszerűségi listát.

Összegezve

2024-ben számos izgalmas lakberendezési trend várható, melyek frissítik és inspirálják az otthonokat. Ezek a trendek különféle stílusirányzatokat ölelnek fel, új megoldásokat és ötleteket hozva az enteriőr tervezésébe, hogy mindenki megtalálja az otthonához legjobban illő stílust és hangulatot.

- bdpst24.hu

Check Also

Gyermekvédelemben élő fiatalok számára biztosít karrierlehetőséget a JYSK

A JYSK Magyarország kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. …