2023 legmenőbb ingyenes online marketing eszközei

  • Ismerd meg a legjobb ingyenesen elérhető marketingplatformokat, melyek segíthetnek weboldalad fejlesztésében és az eladások növelésében is.
  • 15 hasznos digitális marketing eszköz, amit neked is használnod kell

A digitális készségek ma már elengedhetetlenek a sikerhez, különösen akkor, ha saját vállalkozást menedzselsz. Persze online számítógépes ismeretekre akkor is nagy szükséged van, ha alkalmazott vagy, vagy csupán egyszerűen a mindennapi életedet szeretnéd megkönnyíteni az internetben rejlő lehetőségek kiaknázásával. Mi, a Verde Casino csapatánál pontosan tisztában vagyunk az online marketing jelentőségével, ezért most szeretnénk veled megosztani 15 olyan, letöltés nélkül, közvetlenül az interneten keresztül is ingyenesen hozzáférhető eszközt, amely segítségével te is igazi marketing guru lehetsz. A listán szereplő platformok és alkalmazások az online jelenlét minden szegmensében hasznosak lehetnek, legyen szó, akár weboldaltervezésről, hirdetéskampányokról, szöveges és képi tartalomkészítésről vagy emailes hirdetésekről. A listán kezdők és profik számára optimalizált szolgáltatásokat egyaránt találhatsz.

  • Sprout 

Ha egyszerre több közösségi felületet szeretnél egy helyről menedzselni, akkor a Sprout lehet számodra a tökéletes választás. Az online felület segítségével egy helyről kezelheted az összes közösségi média tartalmad, így például Facebook és Instagram bejegyzéseid, valamint az ezekre érkező likeokat és kommenteket is. A beépített naptár funkció továbbá segít előre megtervezni a munkát is. Sőt, a felületen keresztül könnyebben dolgozhattok együtt a csapatoddal is.

  • Loomly

A Loomly egy projektmenedzsment platform, amit kifejezetten kisvállalkozásoknak, illetve kis csapatok számára készítettek. Az alkalmazás segítségével minden csapattaghoz jól látható feladatokat és határidőket rendelhetsz, melynek az aktuális státuszát a csapat összes tagja látja. Az alkalmazás aktív használatával sokkal kevesebbet kell majd egymásra várnotok, ha közös feladatokról van szó és a felelősség tekintetében se lesz egymásra mutogatás.

  • Hubspot

A Hubspot egy email marketing kliens, melynek segítségével hírleveleket és promóciós ajánlatokat küldhetsz ügyfeleidnek, vagy potenciális jövőbeli ügyfeleknek. Az ingyenes verzió segítségével maximum 2000 emailt küldhetsz ki havonta. Ha ennél többre van szükséged, akkor előfizetést kell választanod.

  • Sendgrid

A Sendgrid szintén egy email marketing menedzsment alkalmazás, melynek különlegessége, hogy részletes statisztikákat készít, például arról, hogy hányan kattintottak az emailben szereplő linkekre. Ezek alapján aztán az alkalmazás akár automatikus költségbecslést is készít a marketingkampányaidhoz.

  • Ahref

Az Ahref egy SEO (Search Engine Optimalization), azaz keresőmotor optimalizációs segéd. Segítségével betekintést nyerhetsz abba, hogy weboldalad milyen rangsort foglal el a hasonló weboldalakhoz képest az internetes keresésekben és hogyan tudnád ezt javítani.

  • Clearscope

Ez egy olyan segédszoftver, amelynek segítségével optimalizálthatod az online megjelenő szöveges tartalmaidat. A platform javaslatot tesz a témába illő leghatékonyabb kulcsszavakra, valamint segít azok elhelyezésében és a szöveg megformázásában is.

  • SEMrush

A SEMrush szintén egy SEO szövegoptimalizáló segéd. Segítségével megtekintheted, hogy a tartalmad hogyan teljesít, az interneten elérhető hasonló tartalmak tekintetében, akár keresőmotor helyezés, akár látogatók számának tekintetében, akár számtalan másik szempont tekintetében. A SEMrush arra is javaslatokat tesz, hogy miként tudnál úgy változtatni az oldaladon elérhető szöveges tartalmon, hogy az előbbre kerüljön az internetes keresési eredményekben.

  • Unbounce

Az Unbounce segítségével gyorsabban elkészítheted főoldalad dizájnját. A szoftver tippeket ad, melyek segítségével növelheted a látogatók felhasználói élményét, és átláthatóbbá teheted az oldalon elérhető információkat. Mindezek segítségével akár az értékesítéseket is növelni tudod.

  • Optimizely

Ennek az online platformnak a segítségével, különböző tesztfázisban lévő dizájnokat próbálhatsz ki véletlenszerűen kiválasztott közönségen. A platform követi és összehasonlítja a különböző oldalváltozatokat látó felhasználók visszajelzéseit, hogy segítsen webshopod és weboldalad végleges kinézetének kialakításában.

  • Hotjar

A Hotjar egy passzív segéd, amely nyomonköveti a felhasználók aktivitását az oldalon. A Hotjar segítségével láthatod, hogy hova kattintottak és mely tartalmakra vitték rá az egeret az oldaladra érkező látogatók. Ez nem csupán a weboldalad dizájnjának hatékonyságát segít felmérni, hanem akár a legnépszerűbb funkciók vagy termékek azonosításában is hasznos lehet.

  • Datanyze

A Datanyze segítségével megtudhatod, hogy mely más weboldalak és linkek hivatkoznak az oldalara. Ezáltal átláthatóbb képet kaphatsz arról, hogy pontosan milyen forrásból érkeznek az oldaladra organikusan eljutó látogatók, valamint független megerősítést nyerhetsz az éppen aktuálisan futó hirdetéskampányaid eredményességéről is.

  • Optimonk

Ez a szolgáltatás segít optimalizálni az oldaladon lévő felugróablakokat. Amennyiben a felugróablakok relevánsak és megfelelő mértékben használod őket, úgy növelhetik az értékesítést. Rosszul használva viszont idegesítőek és elűzik a vásárlókat. Az Optimonk segítségével dinamikus és személyreszabott felugróablakokat mutathatsz mindegyik látogatód számára.

  • Typeform

A Typeform segít stílusos, egyszerűen használható és jól átlátható formok készítésében. Ha a felhasználóidnak átláthatatlan, szükségtelenül hosszú formokat kell kitölteni akár a rendeléshez, akár a regisztrációhoz, akkor lehet, hogy inkább visszakozni fognak. Az alkalmazás használatával biztosíthatod, hogy ez többé ne jelentsen problémát.

  • Creatopy

A Creatopy egy olyan online grafikus fejlesztőplatform, amely segítségével egyszerre akár többen is dolgozhattok ugyanazon a dizájnon. A platform célja a csoportos kreativitás erősítése és a proaktív csapatmunka elősegítése. A különböző dizájnokat csoportosíthatod is. Ennek megfelelően ez a szoftver remek választás, ha több ember munkáját kell összehangolni, vagy sok klienssel dolgozol egyszerre.

  • Visme

A Visme egy internetes platform, melynek segítségével könnyedén készíthetsz remekül kinéző és hatásos prezentációkat. Az oldal nagy hatékonysággal tud automatikusan különféle látványos grafikonokat és ábrákat készíteni, akár közvetlenül nyers adattáblákból is. Sőt, a platform segítségével számtalan online elérhető adathoz is közvetlenül hozzáférhetsz, így jóval kevesebb manuális adatgyűjtésre lesz szükséged.

- bdpst24.hu

Check Also

TOP 50 marketing- és TOP 50 PR-vezető: nők az élen

Női topmenedzserek kerültek idén mindkét kommunikációs toplista, a marketingvezetőket és a PR-vezetőket tartalmazó rangsorok élére …